Breu resum, Ausiàs March

Páginas: 3 (682 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2013
Ausiàs March és el gran poeta català del segle XV. Nascut el 1400, pertanyia a la noblesa i a una família de poetes: el seu pare Pere March, i el seu oncle, Jaume March 
Ausiàs March va viure aValència i, com a noble i cavaller, tenia possessions importants i va participar en diverses expedicions
Es va casar dues vegades, la primera el 1439 amb Isabel Martorell, germana de Joanot Martorell,que va morir sense fills. La segona, el 1443, amb Joana Escorna, que morí també sense fills el 1454. Ausiàs March va morir a València el 3 de març de 1459 sense fills legítims, doncs, però pel seutestament sabem que va deixar cinc fills bastards.
Va escriure 128 poemes que van ser molt coneguts en vida del poeta i posteriorment. La seva obra es caracteritza, en general, per parlar del'amor entermes morals i amb unes imatges tristes adequades a l'estat d'ànim pessimista que vol transmetre.
Ausiàs March és un home de lletres molt reconegut dintre de la literatura valenciana medieval. Sensefer cap objecció a la seva qualitat literària, aquest criteri recolza en els punts següents:
Pel fet que fou un poeta molt llegit, per la influència que deixà en poetes castellans
La quantitat delsmanuscrits que ens han arribat i traduccions de les seves obres.
La seva obra esdevé una poesia molt personal i sincera.
L'obra d'Ausiàs March es considera moderna perquè:
Se separa de la poèticatrobadoresca més pel que fa a la temàtica que no a la forma, ja que manté el vers decasíl·lab amb la forma 4+6, així com conserva l'ús del senyal, encara que en fa servir cinc, cosa insòlita en lapoesia trobadoresca, que sols n'emprava un.
Nou tractament de la dona, diferent a la idealització amb què fou tractada pels trobadors i a la sublimació espiritual de la dona dels poetesitalians Dante i Petrarca. En Ausiàs March la dona és un ésser humà amb totes les seues qualitats i els seus defectes o vicis. Les descripcions psicològiques substitueixen les exageracions de la bellesa.
L'obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausias March
  • Ausiàs March
  • ausias march
  • Ausias March
  • Ausiàs march
  • Ausias March
  • ausias march
  • Ausiàs March

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS