brthn

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
 Aristòtil
El filòsof veia l'ètica com una ciència pràctica, és a dir, quelcom fruit de més que mer raonament, sinó de l'acció pràctica i duradora. L'home busca la felicitat (eudaimonia), el mésgran bé. La felicitat no pot ser trobada sinó que actuant segons la naturalesa del mateix home, de la naturalesa que el defineix, actuant segons l'intel·lecte, que busca la raó. Això ens porta a pensarque una forma de ser feliços és actuar sempre amb un terme mitjà. Un terme entre l'excés i el defecte. Aristòtil desenvolupa la seva posició ètica en tres obres: Ètica a Nicòmac(anomenada aixítambé Ètica Nicomaquea), Ètica a Eudemi (o bé Eudèmia) i la Magna Moralia o Gran Ètica.


El sistema de Copèrnic descansa sobre l'observació que la Terra volta sobre el seu eix al llarg del dia, la qualcosa explica el moviment diürn de l'esfera celeste. Postula, igualment, que la Terra fa una volta al Sol (heliocentrisme) cada any. Afirma també que els altres planetes també volten entorn del Sol.Copèrnic avança igualment que la Terra oscil·la sobre el seueix de rotació, la qual cosa explicaria la formació del diai la nit.
La teoria de Copèrnic contradiu la cosmologia i la física de Ptolomeu, aixícom la filosofiad'Aristòtil. Així mateix, vulnera els ensenyaments continguts a lesEscriptures sobre la immobilitat de la Terra i el moviment del Sol. Copèrnic conserva, de totes maneres, algunselements de l'antic sistema, com és la idea de les esferes sòlides o l'esfera dels fixos.
El nou sistema proposat per Copèrnic té certs avantatges sobre el del seu predecessor. Explica, entre altres, elmoviment diari del Sol i dels estels per mitjà de la rotació terrestre. També explica el moviment del Sol durant l'any. Igualment explica el moviment retrògrad dels planetes exteriors conegutsaleshores: Mart, Júpiter i Saturn. La seva teoria pren en compte també els planetes interiors: Venus i Mercuri. Copèrnic avança també una teoria sobre l'ordre dels planetes, les seves distàncies, i, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS