budismo

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
CREENCIAS PRINCIPALES
1. S'ha de practicar la mateixa tolerància, indulgència i amor fraternal cap a tots els homes indistintament, i una bondat inalterable cap als éssers del regne animal.
2.L'Univers no s'ha creat, s'ha desenvolupat. Funciona conforme la llei, no perquè ho vulgui així algun Déu.
3. Les veritats en què es funda el Budisme son naturals, i han estat ensenyades desde fa moltde temps per un éssers inspirats anomenats Budes, paraula que significa “il·luminat”.
4. El mestre budista més important va néixer fa uns 2.500 anys i el seu nom era Siddharta Gautama.
5. Laignorància produeix el Desig, el desig no satisfet és la causa de la Reencarnació, i la Reencarnació la causa del Sofriment. Per evitar el Sofriment és necessari doncs, lliurar-se de la Reencarnació; perlliurar-se de la Reencarnació, és necessari extingir el Desig; i per extingir el desig cal destruir la Ignorància.
6. La Ignorància fomenta la creença que la Reencarnació és una cosa necessària. Destruïdala Ignorància, es percep la manca de valor de cadascuna de les Reencarnacions considerades com a fi en si mateixes, així com la necessitat imperiosa d'adoptar un gènere de vida que anul·li la raó deser de les Reencarnacions repetides. La Ignorància engendra també la idea il·lusòria i il·lògica que no hi ha més que una existència per a l'home, i l'altra il·lusió que a aquesta única vidaexisteixen gaudis i turments.
7. La desaparició d'aquesta Ignorància pot aconseguir-se amb la pràctica perseverant d'un altruisme que comprengui la conducta, el desenvolupament de la intel·ligència, laelevació del pensament i la destrucció del Desig dels plaers inferiors.
8. Sent el Desig de viure la causa de les Reencarnacions, cessaran aquestes quan s'hagi extingit aquell Desig, i l'individuperfeccionat aconseguirà per la meditació el suprem estat de pau anomenat Nirvana.
9. Va ensenyar Siddharta Gautama que pot dissipar-se la Ignorància i suprimir-se el Sofriment per mitjà del coneixement de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Budismo
  • Que Es El Budismo
  • el budismo
  • Budismo
  • Budismo
  • Budismo
  • Budismo
  • El budismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS