buenas

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 14 de septiembre de 2014

LA SIDA

Què és? És una malaltia causada per un virus anomenat VIH, es transmet a través de la sang i els fluids corporals, afeblint el sistema immunològic, fins a produir la síndromed'immunodeficiència adquirida (SIDA). A mesura que el sistema immunològic es degrada, poden aparèixer infeccions com pneumònia i altres tumors. Algunes infeccions poden tractar-se, mentre que d'altres sónletals.
Hi ha tres formes de transmissió:
Transmissió sexual: Es transmet a través de les relacions sexuals
Transmissió sanguínia: Es transmet a través de la sang infectada per contacte directe o através d'objectes contaminats
Transmissió mare-fill/a: Es pot produir a través de la placenta, en el moment del part o durant la lactància amb la llet materna.

Quin microorganisme la causa? La SIDA éscausat per un retrovirus anomenat VIH o Virus de la Immunodeficiència Humana, és l'agent causal de la malaltia de la sida. Es tracta d'un virus del grup dels retrovirus.
Quins símptomes té? Entre un50 i un 90 per cent de les persones que estan infectades per la sida experimenten símptomes similars a una grip lleu ( cansament, febre, pèrdua de gana), també pot patir diarrea, sudoracions nocturneso augment dels ganglis limfàtics. L'única manera de saber que s'ha contret la infecció és amb una prova específica realitzada per un professional sanitari. Molts VIH positius no manifesten elssímptomes de presentar la infecció fins que han transcorregut diversos anys, d'aquí la importància de conèixer quines pràctiques i situacions poden determinar la infecció i actuar conseqüentment.
Quintractament hi ha per combatre-la? Actualment no existeix cura per a la sida, però les combinacions de medicaments ajuden a combatre el virus i permeten a les persones afectades viure més anys.
Elsprogrames integrals de VIH / SIDA inclouen activitats educatives i de sensibilització perquè la gent sàpiga com prevenir la propagació del virus: distribució de condons, proves del VIH amb assessorament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BUENO MUY BUENO
  • Buenas buenas
  • Bueno
  • Buenos
  • Buenas
  • Bueno
  • Buenas
  • Este es bueno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS