Bulímia nerviosa

Páginas: 4 (975 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
La bulímia nerviosa o bulímia és un trastorn de l'alimentació d'origen nerviós. La seva característica és que la persona pateix episodis d’afartaments compulsius, seguits d'un gran sentiment deculpabilitat i sensació de pèrdua del control. Sol alternar-se amb episodis de dejú o de molt poca ingesta d'aliments, però, en poc temps tornen a patir episodis de ingestes compulsives.
Les personesbulímiques mengen fins que ja no poden més, d'una manera descontrolada i sobretot mengen productes d'un immens valor calòric (és a dir que engreixen excessivament).S’ho solen menjar tot en menys de dueshores.
La bulímia en molts casos ve donada pels nervis o altres factors d'aquest tipus com malestar, discussions amb la família, inseguretat o desconfiança envers a un mateix... i tots aquestsfactors s'acumulen i es perd el control, s'ingereix gran quantitat de menjar fins que ja no es pot més i, després, es vomita.
La bulímia comporta les mateixes característiques que l'anorèxia, perònormalment acostumen a ser molt més greus, ja que si es provoca el vòmit de manera regular, pot produir malformacions d'estómac, fetge, tenir hemorràgies, i es pot arribar a la mort.

Una altra de lescaracterístiques essencials d’aquest trastorn és la provocació del vòmit. Aquest mètode l'utilitzen el 80-90% de les persones que acudeixen a centres clínics per rebre algun tipus de tractament. Elsefectes immediats de vomitar consisteixen en la desaparició immediata del malestar físic i la disminució de la por a guanyar pes. Altres conductes són: l’ús excessiu de laxants i diürètics, ènemes (Formamedicamentosa que hom aplica per injecció d'un medicament líquid a l'intestí gros, a través de l'esfínter anal, mitjançant una cánula), realització d’exercici físic molt intens i dejuni.
Se sap pocsobre els efectes o conseqüències a llarg termini de la bulímia. Les investigacions més recents suggereixen que el pronòstic és divers. La bulímia pot presentar-se com un patiment a llarg termini,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA BULIMIA NERVIOSA
  • La bulimia nerviosa
  • Bulimia nerviosa
  • Bulimia Nerviosa
  • que es la bulimia nerviosa
  • Bulimia nerviosa
  • Bulimia Nerviosa
  • Bulimia Nerviosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS