Bulímia i les seves causes

Páginas: 2 (350 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2011
QUE ES LA BULIMIA?

En l'origen d'aquesta malaltia intervenen factors biològics, psicològics i socials que desvirtuen la visió que el malalt té de si mateix i responen a un gran temor a engreixar.El malalt sempre es veu gras, encara que el seu pes és normal, però no pot reprimir les seves ànsies de menjar.

Generalment la bulímia es manifesta després d'haver realitzat nombroses dietesperjudicials sense control mèdic. La limitació dels aliments imposada pel propi malalt li porta a un fort estat d'ansietat i a la necessitat patològica d'ingerir grans quantitats d'aliments. Fins ara esdesconeix la vulnerabilitat biològica implicada en el desenvolupament de la malaltia i són més coneguts alguns factors desencadenants relacionats amb l'entorn social, les dietes i el temor a les burlessobre el físic. Molts dels factors coincideixen amb els de l'anorèxia, com els trastorns afectius sorgits en el si familiar, l'abús de drogues, l'obesitat, les diabetis mellitus, determinats trets dela personalitat i les idees distorsionades del propi cos.

Causes de la anorexia i la bulimia

La moda "Des de molt joves -expressa el Dr. Olkies-les representants del sexe femení estan sotmesesa una gran pressió per a satisfer cert ideal de bellesa que la moda imposa amb rigor i sense consideracions. Per als barons això ocorre en menor mesura". Aquesta espècie de dictadura de la modaexigeix la maxima primesa, la qual ha de ser arribada a sense reparar en els costos.

Influència dels mitjans de comunicació

Aprimar sense esforç. També contribuïxen els mitjans de comunicació amb lapublicitat de peces de vestir, cosmètics etc. i la presència d'estrelles de l'espectacle i models de moda que duu a moltes dones a pensar "si ella té aquest aspecte jo també ho tindré " (a qualsevolpreu, encara el de la pròpia salut). A més en aquesta societat de consum on el model de primesa es ven com un producte més i sempre com sinònim d'èxit, les joves reben altre missatge contradictori...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Mite I Les Seves Funcions
  • L'energia i les seves unitats
  • Anorexia i bulimia
  • Match Point I La Seva Filosofia
  • El Cristianisme I La Seva Presència En La Cultura
  • El joc infantil i la seva metodologia
  • Ramon Llull I La Seva Obra
  • Anatomia descriptiva i la seva aplicaci

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS