Bullying En Les Aules

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
EL BULLYING EN LES AULES

Actualment, es calcula que al voltant d'un 15% dels joves que oscil·len entre 11 i 17 anys han sigut víctimes o agressors de successos d'abús escolar, quepoden derivar en graus conseqüències en la personalitat de l'alumnat.
Emprem el terme bullying en l'escola per a connotar un comportament agressiu o l'acte intencional de fer mal a algú, quees du a terme de forma constant durant un període de temps. El bullying és el maltractament físic i/o psicològic que rep un xiquet per part d'un altre, que es comporten amb ell cruelmentamb la finalitat d'obtenir un resultat o satisfer la necessitat d'agredir a algú. Les múltiples investigacions existents mostren que el bullying és un problema real i greu en les escoles;independentment dels països, de la grandària dels establiments, de la diversitat cultural, del nivell socioeconòmic del estudiants o de la dependència educacional dels col·legis.
Es podentrobar diferents tipus de bullying entre els que destaquen el sexual (abús sexual), exclusió social (s'exclou al altre), verbal (insults), psicològic (manipulació, intimidació) i físic(colps). A Espanya el 48% dels escolars d'entre 4 i 16 anys pateix assetjament escolar, segons un estudi del Defensor del Poble. Entre aquests, el 4,1% reconeix haver patit alguna agressiófísica. El 8% dels casos de maltractament és traumàtic i provoca depressió, insomni i problemes greus d'autoestima.
És molt important intentar preveure el bullying i la violència en lesaules a través de l’educació i de les relacions entre l’escola i la família. Moltes vegades, les causes estan en els entorns i és allí mateix on hi ha que intentar solucionar-les. En elsprogrames de prevenció de la violència escolar que se estan desenvolupant en els últims temps, s’inclou la mediació i la negociació com a mètode de resolució de conflictes sense violència.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Bullying dentro del Aula de Clases
  • Actividad Aula 5 Y 6 Bullying
  • El Bullying En El Aula
  • El bullying en las aulas
  • Proyecto de Aula sobre el Bullying
  • Frecuencia De Bullying Segun Clima De Aula
  • ESTRATEGIAS PARA PREVENIR EL BULLYING EN LAS AULAS
  • Aulas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS