Bullying

Páginas: 7 (1640 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
BULLYING



ACTUACIÓ
Creiem que és important no només aplicar una actuació, perquè estem tractant amb d'un tema molt complex. Llavors el que creiem que és més adient és fer un seguit d'actuacions lligades amb el tema.
Ja que en l'alumnat és on es troben els cassos d'agressions, és on des d'un principi hauríem d'actuar. Per tal que els nens sentin que són actius dintre de l'aula i que laseva opinió importa, primer de tot el que proposem a principi de curs és posar una bústia de suggeriments. Així els nens que vulguin explicar qualsevol problema es sentin amb tota llibertat de fer-ho sense tenir por que aquest problema es desveli abans de poder solucionar-ho.
Amb la sospita, o sense, d'un possible cas d'assetjament escolar, el que fem és passar a tots els alumnes de classe unqüestionari orientatiu en el qual es contesta en total anonimat, només cal indicar el sexe i l'edat. Els nois i noies estan totalment informats de quin és el tema que es tracta al qüestionari i es demana la màxima sinceritat possible. En aquests qüestionaris el que es vol obtenir és la concepció que tenen els alumnes sobre els conceptes de la intimidació i el maltracte entre iguals, quines opinionstenen al respecte i quines accions serien les correctes per tractar-ho en cas que es produís. Amb la informació obtinguda sabem més o menys per quina direcció hem d'actuar i quins factors hem de reforçar, per així poder tractar millor els problemes.
A partir d'aquí ens posem en contacte amb la DGAIA (Delegació General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) ja que proporciona xerrades informativesi de conscienciació sobre el Bullying. Aquestes xerrades aniran destinades, per una banda, als nens i, per una altre, als pares. Al final d'aquesta xerrada es repartirà un fulletó on es pot trobar informació sobre el Bullying, la web per ampliar aquesta informació i el número de telèfon i correu electrònic per qualsevol consulta particular.
Si després de tota prevenció i de tota la informaciótramesa es dona algun cas d'assetjament escolar, la intervenció ha de ser immediata, discreta i confidencial. La intervenció es fa tant en l'àmbit escolar com en l'àmbit familiar.
Pel que fa en l'àmbit escolar, el que es fa és un seguit de mesures, primer amb el nen assetjat, després amb els agressors, amb la resta de la classe i, finalment, amb el professorat.
Amb el nen assetjat el que es fa ésaplicar unes mesures de protecció temporals, fer xerrades amb el nen perquè accepti el que està passant, per evitar la negació i la fugida de problema. Finalment, es dona un paper rellevant en el nen davant la classe per així fomentar la seva imatge pública i augmentar, doncs, l'autoestima del nen.
En el cas dels agressors el primer que hem de distingir és qui és qui assetja i quins són els queho afavoreixen, a partir d'aquí se'ls hi comunica que no se'ls hi permetrà cap més acte de violència i que si en cas que es produís un altre cop, es recorrerà a aplicar les mesures establertes en les normes. S'han de potenciar les actuacions dels agressors tals com demanar perdó a l’agradi’t o actes de compensació. Un altre aspecte important és dissoldre el grup, i una de les solucions per exempleseria posant alguns membres a altres grups.
A nivell de classe és on trobem els anomenats observadors, per tant també els hem d'incloure de vegades coma víctimes secundàries ja que aquests han patit també al sentir-se també amenaçats o al no poder ajudar a l'agredit. L'idoni és fomentar una sèrie de principis. S'ha de fomentar, per exemple, l'actuació a qualsevol altre cas de Bullying: posar-seen total disposició dels nens perquè aquests puguin denunciar qualsevol indici, ja sigui de manera directa o indirecta (bústia de suggeriments). També s'ha de fomentar valors com la convivència i la solidaritat.
En el cas del claustre, també és difon el tríptic informatiu, se'ls dóna constància del que està passant i el que es fa són reunions periòdiques per tal d'anar informant de l'assumpte....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying
  • Bullying

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS