Bultaco 74

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 24 de junio de 2010
Bultaco 74 – Pascual Alapont.

Pascual Alapont va nàixer el 1963 a Catarroja, és Llicenciat en Geografia i Història i sempre le ha tingut el esperit de escriptor, dedicant-se a la narrativa i alteatre, a més de traductor, guionista i dramaturg, actor i director d'escena. Aquesta obra, Bultaco 74 va ser escrita en el 2003 i representada al 2004 al Teatre Principal d’Alcoi.
L’obra és un poccomplexa perqué barreja diferents temes com l’amor, la substitució lingüística, la traició als ideals i el procés de creació de l’autor, fet que crida molt l’atenció.
Els personatges que es troben enl’obra són: Pilar i Víctor, que són el personatges principals, els pares d’ella, Don Visente i Doña Amparo, Teressín, germana de Víctor i per últim, l’autor, que té veu en l’obra i en moltes partsassumeix els papers de fill, o de consciencia interior de Pilar i Víctor.
Pilar i Víctor són uns joves idealistes, que volen cambiar el món. Tenen un fill- Jaume-, i el pare d’ella, li dona treball alseu gern, i començen els problemes: Víctor no te temps per a la familia i traiciona els seus ideals, donant-li més importancia al diners.
Don Visente i Doña Amparo, són rics, tenen una empresa iparlen en castellà. No entenen com la seua filla ha estudiat en l’Universitat ni per qué vol ajudar a la clase obrera.
Jaume és el fill, i és mort i no mort al llarg de l’obra, com a conseqüència delprocés creador de l’autor.
Teressín, la germana de Víctor és de l’Opus, i té molt fill. És molt convencional.
L’autor, com ja s’ha dit anteriorment assumeix diferents papels, però el que més potsorprendre és el del propi autor, com intervé en l’obra activament.
L’espai de l’obra es a València, i els fets occureixen en 1982 en dos vegades: Pilar i Victor es troben al carrer, aquesta trobadal’autor la canvia al llarg de l’obra, en 2002, a on quasi tots el fets tenen cabida i el 2003 a on acaba l’història. Supose que en la representació de l’obra al teatre, hauria un canvi significatiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El 74
  • 74
  • escuela 74
  • Circuitos 74
  • Yomismo 74
  • 7MAR 74
  • Bultaco
  • Bultaco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS