Burnout

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015





SÍNDROME BURNOUT
La Psicologia Social Psicològica (PSP) posa especial atenció en com els processos socials afecten la psicologia de l'individu. Per això, analitzar la síndrome del burnout desd'aquesta perspectiva suposa fer especial esment a l’estrès, a la depressió, l'esgotament profund i a una sèrie de símptomes psicològics que genera l’individu, degut, evidentment, a l’entorn social.Per tant, ens centraríem en com la realitat social (laboral en aquest cas) afecta a les persones.

Per a l'estudi del burnout, des de la PSP, estudiaríem a través d'anàlisis de casos concrets. Però adiferència de la psicologia clínica, ens interessaríem pel burnout en tant a síndrome que afecta actualment a un conjunt ampli de la societat, i no com una patologia individual (entenent societat comla suma de les persones). Tot i així, penso que en tant que fenomen social seria limitat estudiar-ho com una suma de símptomes que se’n deriven. Cristina Malsach (2009) assenyala que és el lloc defeina el que defineix les relacions que s’hi estableixen i com a conseqüència genera aquesta síndrome.

Així, la Psicologia Social Sociològica (PSS) entén la línia entre allò social i allò psicològic comuna cosa inexistent (són processos que s’influeixen mútuament sense límit concret) i posa especial èmfasi en la interacció i la dimensió social, és a dir, de com la societat genera significats atraves del llenguatge. A més, el factor simbòlic passa a ser clau per a la creació de significats.

Des d’aquesta perspectiva es faria un treball de camp per tal d’estudiar com la societat entén aquestfenomen, com s’entenen avui les relacions laborals, com han evolucionat, quina és la situació sociopolítica i econòmica, com ho entenen diferents cultures i grups socials, etc. Penso que en aquest casla perspectiva és més amplia i permet tenir una visió menys egocèntrica, donat que “...el 80% de la población mundial no está dentro de los cánones occidentales que elaboran la ciencia psicológica”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Burnout
  • El Burnout
  • Burnout
  • Burnout
  • burnout
  • Burnout
  • Burnout
  • Burnout

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS