Business

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 20 de junio de 2010
Tema 6 Aplicaţia 4
Elaboraţi un eseu de minim 50 de rânduri pornind de la aprecierea:”fenomenul de dezadaptare şcolară poate fi consecinţa unor greşeli didactice ale educatorilor”
Analizat dinperspectiva învăţământului formativ-educativ ,rolul profesorului în şcoala contemporană este de a selecta şi organiza metodic informaţia pentru procesul educativ, de a transmite informaţii argumentateştiinţific, de a coopera cu elevii, de a crea situaţii problematice, da a încuraja studiul individual, de a dialoga, de a evalua, de a inova şi optimiza activitatea didactică.
O greşeală a educatorilorpoate fi sub- si supraaprecierea capacitatilor reale ale elevului. Acest dezacord dintre “cerere” si “oferta” îl poate determina pe elev să acţioneze fie prin protest, fie printr-o îndeplinire formalăa acesteia.
Alt motiv este dezacordul asupra motivaţiilor conduitei elevului: Intre profesor si elev pot sa apară dezacorduri cu privire la motivele reale care explica reusitele sau nereusitele salescolare. Acest dezacord si protestul launtric pot duce la sentimentul elevului ca este victima unei nedreptati, precum si a convingerii sale ca pedeapsa a fost nemeritata. Vazand ca este neInteles,elevul poate sa se Inchida In sine si sa refuze sa mai dea explicatii.
Lenea: Sa ne Inchipuim, de pilda, ca un elev nu-si pregateste temele o perioada de timp sau si le pregateste neglijent, fiindetichetat de profesor drept un elev lenes. Dar lenea de care da dovada la un moment dat poate fi o lene “de ocazie” sau o lene “din nastere”.
Lenea de ocazie este tranzitorie, accidentala, fiinddeterminate de un eveniment neplacut: un elev este descurajat de o nota prea mica sau un esec la examen; indiferenta parintilor, care nu numai ca sunt dezinteresati de situatia scolara a elevului, darreprezinta exemple de lene si neglijenta; In alte familii parintii au prostul obicei de a prelua o parte din sarcinile copilului, le face temele si-I dezobisnuieste sa munceasca.
La lenesul “din...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • E business
  • Business
  • E Business
  • business
  • Business
  • E business
  • E-business
  • Business

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS