bwsxbedc

Páginas: 4 (985 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
El trombó és un instrument musical aeròfon de la família de vent-metall. El so es produïx gràcies a la vibració dels llavis de l'intèrpret en la part denominada embocadura a partir de la columna del'aire. Les diferents notes s'obtenen pel moviment d'un tub mòbil, denominat vara, allargant la distància que l'aire en vibració ha de recórrer, produint d'esta manera sons que també es podencontrolar amb una major o menor pressió de l'aire bufat per l'intèrpret en la vara, més s'allarga la columna d'aire i el so produït és més greu, cada posició davall que l'anterior.
Parts del Trombó:Embocadura: peça xicoteta i buida que s'adapta al tub del trombó perquè l'intèrpret bufe, de manera que els llavis es recolzen en els bords, vibren i produïsquen el so primari. El trombó té una embocaduraque determina el seu timbre.
Pavelló: eixamplament final del tub.
Vara: té forma de U i es mou en set diferents posicions amb distinta longitud del tub. La vara del trombó no permeten gransvelocitats quan es toca, però és perfecte per a interpretar glissandos (escala ràpida entre dos notes)
El trombó és un instrument musical aeròfon de la família de vent-metall. El so es produïx gràcies a lavibració dels llavis de l'intèrpret en la part denominada embocadura a partir de la columna de l'aire. Les diferents notes s'obtenen pel moviment d'un tub mòbil, denominat vara, allargant la distànciaque l'aire en vibració ha de recórrer, produint d'esta manera sons que també es poden controlar amb una major o menor pressió de l'aire bufat per l'intèrpret en la vara, més s'allarga la columnad'aire i el so produït és més greu, cada posició davall que l'anterior.
Parts del Trombó:
Embocadura: peça xicoteta i buida que s'adapta al tub del trombó perquè l'intèrpret bufe, de manera que elsllavis es recolzen en els bords, vibren i produïsquen el so primari. El trombó té una embocadura que determina el seu timbre.
Pavelló: eixamplament final del tub.
Vara: té forma de U i es mou en set...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS