Bàdminton

Páginas: 25 (6135 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
BÀDMINTON
08/06/2011

1. Introducció
El Bàdminton és un joc que es pot practicar a qualsevol edat divertit però al mateix temps dur, el Bàdminton és un joc complet es treballa la velocitat i la força així entrant en joc els músculs de les extremitats superiors i inferiors.

El Bàdminton s'ha estés per tota Espanya i s'han creat federacions insulars aportant jugadors per a un equipnacional que puga arribar a anar als mundials o olimpíades.

El seu objectiu és que dos o quatre jugadors equipats amb raquetes colpegen la ploma i llancen per damunt d'una xarxa, per a fer-la caure en la part contrària de la pista, tractant d'evitar que el contrincant puga tornar-la. El jugador o jugadors amb major puntuació venç.

2. REGLAMENT DEL BÀDMINTON
3.1 Pista i equipament
Lesdimensions del camp de joc són de 13,40 m. per 5,18 m. d'ample en individuals i de 13,40 m. de longitud per 6,10 m. d'ample per a les trobades dobles. Les línies són de quatre centímetres d'amplària, preferentment grogues, que formen part de la superfície de joc, per això estan traçades cap al seu interior."També la línia mitjana es traça repartint la seua amplària entre les dos zones de serviciformant part de cada zona de servici.
En definitiva, el camp d'individuals està delimitat per les línies laterals interiors i la del fons; el de dobles per les línies laterals exteriors i la del fons.
Al voltant del camp haurà d'haver-hi un espai lliure d'obstacles d'almenys 0,50 m. en els laterals i 1,00 m. en els fons. Han d'evitar-se les superfícies lliscants o amb mala adherència pel fet queperjudiquen els desplaçaments i fan difícil aconseguir a temps les posicions de colpege.
Els pals tenen una altura de 1.55 metres, mesurats des del sòl de la pista. Es col·locaran sobre les línies laterals del camp de dobles. La xarxa ha d'estar fabricada amb corda fina de color fosc i d'un grossor uniforme, amb una quadrícula d'almenys 15 mm. i no més de 20. La seua amplària serà de 0,76metres i la seua longitud de 6,10 m. Tindrà una banda blanca en la seua part superior de 75 mm d'amplària, doblegada sobre una corda.
Un sistema per a col·locar uns quants camps de joc en una instal·lació que ho permeta és fixar ancoratges entre dos parets oposades amb un tensor a cada costat. Amb este sistema s'eviten els contrapesos de manera que l'única cosa que cal posar són els pals intermedisentre cada camp per a assenyalar millor la separació entre cada un d'ells i aconseguir una tensió i altura adequada de la xarxa en tota la seua extensió.

2.1.1Volants i prova de velocitat
El volant ha de pesar entre 4,74 i 5,50 gr., té 16 plomes de 6 cm. de longitud que estan fixades a una base de suro de 25 a 28 mm. de diàmetre que té forma esfèrica en la zona de colpege. Hi ha dos tipus devolants, el de plomes, que utilitzen els jugadors de nivell avançat per a les competicions oficials, i el de niló, més apropiat per a la iniciació, competicions escolars i per al bàdminton recreatiu.
Per a conéixer si la velocitat d'un volant és la correcta, cal fer un servici des de la línia de fons del camp amb el peu avançat xafant la línia;es colpejarà al volant amb força per davall de lacintura dirigint-ho cap a l'altre extrem del camp contrari, tractant que passe a dos metres per damunt de la xarxa i seguisca una trajectòria paral·lela a les línies laterals del camp.
Si el volant cau dins del camp, a una distància entre 30 i 75 cm. de la línia de fons, la seua velocitat pot considerar-se correcta i el volant resultarà adequat per al joc.Si el volant sobrepassa la línia de fons o esqueda molt curt, ha d'entendre's que és ràpid o lent respectivament, podent-se desestimar per al joc d'alta competició.
2.1.2 Raqueta
L'elecció de la raqueta és fonamental per constituir un element essencial per al joc. Ha de tindre's en compte el seu pes, la distribució d'este i el grossor de l'empunyadura. En els comerços poden trobar-se raquetes metàl·liques i d'alumini que són les més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS