Bèlgica de Josep Carner

Páginas: 4 (752 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
BÈLGICA de Josep Carner
"Bèlgica" és un poema escrit per un dels dos màxims representants del Noucentisme, Josep Carner.
És un moviment estètic i cultural vigent a Catalunya, entre 1906 i 1923. Estracta d'un període de temps que coincideix amb la producció dels artistes modernistes i això va provocar notables canvis. Aquest període va ser un moviment per impulsar la difusió d'idees il'aplicació d'una política cultural. Una de les característiques de la producció del noucentisme és la reducció de creació en determinats gèneres literaris.
Josep Carner va néixer el 1884 a Barcelona, ipertanyia a una família catalanista i de classe mitjana baixa. Va ser un escriptor prometedor, des dels 8 anys va ser col·laborador habitual de La Veu de Catalunya i més endavant es va convertir endirector de la revista Catalunya. Des de 1905 va començar a publicar poemes i des de llavors es va començar a fer famós per la seva el·legància. Mantenia contacta amb autors de l'Escola Mallorquina, que vaser un grup de illencs que es caracteritzen per una poesia vinculada als clàssics grecs i llatins, com també a la tradició poètica pròpia de la zona. El grup està vinculat amb el Romanticisme,Neoclassicisme, Costumisme, Naturalisme, Modernisme i Noucentisme.
El poema descriu el país de Bèlgica, on va tenir que exiliar-se. Per ell, Bèlgica és el model de país ideal que havia imaginat per aCatalunya. A més, al poeta li agradaria que Catalunya fos com Bèlgica (terra, gent, etc). També esmenta l’enyorança que sent per Catalunya. Quan va guanyar les oposicions al 1920 va abandonar Catalunya, vaviatjar per molts llocs finalment a Paris. Com a conseqüència de la guerra es va exiliar a Mèxic.
El 1904, a l'edat dels vints anys, va publicar una primera versió a Llibres dels poetes.
El poemadescriu el país de Bèlgica, on va tenir que exiliar-se. Per ell, Bèlgica és el model de país ideal que havia imaginat per a Catalunya. A més, al poeta li agradaria que Catalunya fos com Bèlgica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bèlgica Josep Carner
  • Bèlgica
  • Comentari del poema Bèlgica de Josep Carner
  • Comentari del poema (Bèlgica
  • Belgica De Josep Carner
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS