C6 Article

Páginas: 2 (424 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2015
PROCEDIMENTS TERAPEUTICS
Diversos estudis han informat recentment resultats prometedors mitjançant la modificació i millora de les cèl·lules del tall isquèmic en la reparació i regeneració delmiocardi.
Els assaigs clínics han demostrat que les cèl·lules progenitores endotelials (CPE) participen en el procés de neovasularització i la reparació de teixits el que comporta una major recuperació delmiocardi isquèmic, encara que els efectes adversos de teixit isquèmic sobre la supervivència i la funció de les cèl·lules endotelials (formadores de colònies) és limitada.
Hi han dos mecanismes perpromoure la neovasculogenesis. En primer lloc les CPE que deriven de la medul·la òssia poden incorporar-se als vasos sanguinis recent formats, aquest mecanisme ha sigut ben estudiat perquè les CPEserveixen com “blocs de construcció” però els assaigs clínics en humans s’ha vist afectada pel gran número de cèl·lules necessàries per mostrar un benefici.
En segon lloc, a més de la capacitat de las CPEper formar nous vasos, també produeixen citoquines proangiogenics, que aquests indueixen el creixement de nous vasos sanguinis mitjançant la promoció de la migració i proliferació de cèl·lulesendotelials locals. Diversos estudis han demostrat que hi ha un benefici terapèutic mitjançant l’administració d’aquestes citoquines proangiogenics directament al teixit miocardíac.
També s’ha investigatel paper de la genisteína (estrogen d’origen vegetal) ja que té un potencial terapèutic en la regeneració del miocardi després d’un infart gràcies a la bioactivitat de les cèl·lules formadores decolones endotelials; això pot proporcionar un nou mètode per millorar l’empelt de CPE en teixits isquèmics mitjançant l’augment de la neovascularització i la millora de CPE.
El tractament amb cèl·lulesmare o remodelacions regenera el teixit lesionat millorant la funció i el protegeix d’altres possibles atacs, encara que les cèl·lules mare trasplantades en el miocardi isquèmic són susceptibles a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • C6
  • Article
  • Article
  • Article
  • Article
  • ARTICLE
  • Article
  • article

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS