caca

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
Tasca de filosofia
1. Que vol dir Plató quan diu que la geometria i els seus sabers somien el ser?
Plató fa referencia a la geometria i els seus com aquells que somien el ser perquè pensen isimplement s’imaginen les idees, aquelles idees difícils d’aconseguir que solament qui de veritat està disposat a adquirir-les ho aconsegueix. Per tant podem anomenar als objectes que veiem a la vida comcircumferència, quadrat o rectangle, però no deixen de ser imatges d’aquelles idees que estan al capdamunt del món intel·ligible, per sobre del sensible, el nostre. Per tant els es impossiblearribar-lo a veure, a conèixer, ja que allò que ignorem és el principi i el que intentem adquirir i el camí pel qual ho fem també resta en la ignorància.
Podem relacionar la geometria amb plató amb el fetque aquesta forma part de les matemàtiques, que necessiten una visualització imaginaria per entendreu, corresponent al pensament discursiu, camí per on s’ha de passar per arribar al coneixement,superant els objectes materials i les imitacions o imatges que apreciem nosaltres. Per tant parlem de geometria com la via per accedir al coneixement tant apreciat i les idees veritables de les qualssolament n’observem les míseres imatges.
També parlem de l’amor, de la via eròtica com a camins per adquirir aquest coneixement. L’amor és l’impuls que motiva recuperar l’anhel mai satisfet de la plenitudperduda, l’anhel de l’existència, per separar-nos de del cos i poder accedir a l’ànima i omplir el buit del desig de les coses bones i belles. Però no n’hi ha prou amb la impetuositat de l’amor, jaque és necessari l’esforç racional de la dialèctica, per això quan parlem del dialèctic diem que no parteix de cap representació sensible sinó que utilitza la raó per captar l’essència de les coses. Elprocés d’abstracció creixent és doncs aquest camí que anem seguint per arribar al món de les idees, l’intel·ligible.

Una altra via és la reminiscència o anamnesi, que correspon a la recuperació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS