Caca

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
Fotballspilleren fra en annen planet
Lionel Andres Messi (født 24. juni 1987) er en argentinsk fotballspiller som spiller for Barcelona i den spanske ligaen. Han er også kaptein for det argentinskelandslaget. Han er spilleren som har scoret flest mål for Barca (Barcelona) gjennom tidene. På banen har han draktnummer 10 og han er spiss, det betyr at han spiller øverst på banen og oppgaven hanser derfor å score mål. Med en alder på 25 år har han vunnet priser som Ballon d’Or (Gullballen) og FIFA World player of the year (verdens beste spiller) flere ganger! Mange mener at han er verdensbeste spiller, og at han kommer fra en annen planet.
Messi ble født i Rosario, Argentina i 1987.Han var fem år gammel da begynte han å spille for det lokale fotballaget Grandoli der faren hans vartrener. Han var 8 år gammel, da han startet å spille for Newell’s Old Boys, som var byens lag. De tapte bare én kamp på fire år.
Som 11-åring ble Messi diagnostisert med veksthormonmangel og behandlingenvar dyr. Den største fotballklubben i området på den tiden het River Plata og de var interessert i talentet til Messi, men de hadde ikke nok penger til å betale behandlingen hans. På samme tid varCarles Rexach (sportsdirektøren for FC Barcelona) interessert i talentet til Messi, så han fikk arrangert det sånn at Messi fikk prøvespille for Barca. Familien til Messi og Barcelona inngikk en avtale,den gikk ut på at Messi flyttet til Barcelona hvis skulle Barca betale for behandlingen hans. Carles Rexach skulle skrive kontrakten til Messi, Da hadde han ingen papirer med seg, så han skrevkontrakten på et lommetørkle. I Spania fikk Messi spille på ungdomsakademiet til Barca, La mesia.
Han fikk tilbud av det spanske landslaget for å spille med dem, men Messi ville spille for sitt hjemland. Handebuterte den 17. august 2005 for det argentinske landslaget, de spilte mot Ungarn. Han har spilt 75 kamper for det argentinske landslaget og han har putta 31 mål. For Barcelona har han spilt 344...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS