Caca

Páginas: 2 (345 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
Mur Trombe

És un mur massís de 25-40cm. de gruix, fet amb totxo massís, pedra, formigó, etc. de color fosc per l'exterior i protegit amb un vidre.
Part de la radiació directa s'hi acumula (iarriba a l'interior amb un retard d'unes 8 hores), però a diferència del mur d'inèrcia, unes reixetes regulables a la part superior i inferior del mur permeten la convecció de l'aire de la cambra cap al'edifici, de forma que part de la calor captada no s'acumula, sinó que es lliurada a l'interior instantàniament.
Aquestes reixes, combinades amb d'altres situades a la part superior de l'envidrat,permeten que durant l'estiu el mur ventili l'edifici, per tiratge tèrmic.
També hi han pèrdues cap a l'exterior, però l'efecte hivernacle que produeix el vidre exterior les minimitza.

Comportamentrespecte al fred, a la calor i a la llum.
Els requeriments bàsics són dos:
- El mur ha d'estar orientat al sud (± 15º), per tal d'obtenir la màxima captació.
- Cal que tingui una protecció solarexterior per evitar el sobreescalfament a l'estiu, tot i que al ser la cambra ventilada, aquest extrem no és tan important com als murs d'inèrcia.
Amb aquest sistema, l'aire calent és aportat al'interior immediatament i proporciona calefacció durant el dia, mentre que la calor emmagatzemada pel mur, si s'ha dissenyat correctament, es cedeix a l'interior amb un retard de 8 a 10 hores.
La caloracumulada es distribueix després a l'espai interior per radiació. Podem considerar que aquesta radiació és eficaç, aproximadament, fins a una distància de l'ordre de dues vegades l'alçada de la paret.
Elsmurs Trombe són opacs, per la qual cosa cal combinar-los amb finestres, les quals, a banda de proporcionar il·luminació, aporten també calor a l'interior durant les hores del dia.
La utilitzaciód'aquests murs es farà en situacions on calgui calor durant el dia i la nit, fins i tot a costa de no cobrir les necessitats nocturnes.
És important poder netejar els vidres per l'interior, doncs al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS