cacaca

Páginas: 5 (1245 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2013
HISTÒRIA
L'ús més antic de l'energia eòlica del que es té documentació és com a mitjà de locomoció. Hi ha dibuixos egipcis, de 5000 anys d'antiguitat, que mostren naus amb veles utilitzades per traslladar pel Nil Fins al segle XIX, amb el perfeccionament i introducció de les màquines de vapor, la navegació va dependre gairebé exclusivament d'aquest recurs energètic.
Amb posterioritat, iespecialment a les illes gregues de la Mediterrània, es van desenvolupar molins de vent d'eix horitzontal la principal característica va ser la utilització de veles triangulars a manera de pales. Encara avui són utilitzats a l'illa grega de Mikonos per moldre grans. És de destacar que aquest tipus de disseny permet ajustar la superfície de captació, segons la velocitat del vent, atropellant lesespelmes en els seus "pals".
Durant l'Edat Mitjana es van construir molts molins arribant a l'extrem de que els senyors feudals es reservaven el dret d'autoritzar la seva construcció, com a manera d'obligar els seus súbdits a moldre els grans en els molins de la seva propietat. Al segle XIV els holandesos van prendre el lideratge en la millora dels molins i van començar a utilitzar extensivament perdrenar les regions pantanoses del delta del riu Rin. A finals del segle XV es van construir els primers molins de vent per a l'elaboració d'olis, paper i processar la fusta en serradores. Al començament del segle XVI es van començar a utilitzar per al drenatge de "pòlders", emprant màquines de fins a 37 kW (50 HP) cadascuna.
Ja al segle XX, amb la invenció dels motors de combustió interna, lanavegació a vela va quedar relegada només a les activitats esportives i a algunes activitats comercials en pobles costaners.
Avui en dia els molins de vent, o també anomenats aerogeneradors, estan ubicats als parcs eòlics, i tenen com a funció generar energia en forma d’electricitat.




TIPUS:
L’energia eòlica es basa en l’aprofitament del moviment i la força del vent per realitzar un treballo per generar electricitat.

Hi ha dos tipus d’energia eòlica:

L’energia eòlica terrestre que és l’energia produïda pel vent.

L’energia eòlica marina és, de la mateixa que eòlica terrestre, una aplicació de la força produïda pel vent. La diferència respecte a la terrestre, és que els aerogeneradors s’ubiquen mar endins.




FUNCIONAMENT I COMPONENTS

Un aerogenerador és unamàquina que permet transformar l'energia del vent en energia elèctrica. En el cas dels aerogeneradors convencionals la força del vent es captada per un rotor connectat a un eix, que transforma l'energia cinètica del vent en energia mecànica, capaç de ser transformada en elèctrica.

Tipus d'Aerogeneradors
Hi ha dos grans tipus d'aerogeneradors:
Els d' un eix vertical, són aquells que l'eix que teunit a les pales o al sistema giratori està col·locat verticalment.

Aerogeneradors Savonius

Aquets generadors són de baixa potència i poc rendiment a causa de la seva simplicitat. Són molt utilitzats per subministrar energia en aparells molt aïllats i de poc consum. La seva construcció és molt simple consta de dos semicilindres col·locats en forma de S.



Aerogenerador Darrieus Aquests rotors presenten la particularitat que no s'engeguen sols. Cal donar-los una velocitat inicial mitjançant un petit motor. És un sistema relativament bo ja que té un elevat rendiment i no necessita cap mecanisme d'orientació. Però encara que es fàcil el manteniment del generador ja que es troba a la base, la dificultat de construcció i de control davant de grans vents ha fet que la sevaconstrucció s'hagi abandonat


Els d'un eix horitzontal, són aquells que tenen l'eix giratori col·locat de manera horitzontal. Només hi ha un tipus d'aerogenerador amb aquestes característiques:

L'Aerogenerador de pales.
És el model de molí per produir energia més utilitzat. Aquest model consisteix en una base i una torra que s'ostenten un eix horitzontal on hi han tres pales unides que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cacac
  • Cacac
  • Cacaca
  • Cacaca
  • Cacac
  • cacac
  • Cacaca
  • cACAC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS