Cafè de la Granota

Páginas: 4 (802 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015
PROPOSTES DE TREBALL I SUGGERIMENTS
A continuació presentem una sèrie de propostes de treball que volen aprofundir en el coneixement dels contextos geogràfic, històric, social, lingüístic, etc., quees descriuen els catorze contes que conformen El Cafè de la Granota.
GEOGRAFIA
La geografia descrita en l’obra de Jesús Moncada no és prou coneguda, sobretot abans de la publicació dels seusllibres, pels lectors catalans en general. I no només faig referència a la comarca administrativament aragonesa del Baix Cinca –on cal situar Mequinensa-, sinó també a les terres de l’Ebre català –on tambécal situar la vila de Mequinensa-.
a) Amb un mapa prou detallat d’aquestes terres mira d’identificar les poblacions esmentades a El Cafè de la Granota, en primer lloc Mequinensa, a confluència delSegre i de l’Ebre. Consulta el plànol de l’antiga Mequinensa que publiquem en l’apartat de textos complementaris.



b) Fes un mapa prou detallat que reculli les poblacions que s’esmenten alscontes, en especial les que hi ha al camí que va de Lleida a Mequinensa, i al que va, Ebre avall, de Mequinensa a Tortosa.



c) Què vol dir Miquel Garrigues al conte quan diu que ? No oblidis desituar aquestes dues poblacions en el mapa.



d) A El Cafè de la Granota s’esmenten poblacions amb els seus noms reals (Lleida, Fraga, Tortosa...), mentre altres (Vallperdiu...) són fruit de laimaginació de l’autor. Mira, després de consultar un atles o una enciclopèdia, de fer una llista amb els topònims reals i una altra amb els noms imaginats per Jesús Moncada.

ONOMÀSTICA i PERSONATGESL’onomàstica és l’estudi científic i la classificació dels noms propis. Els dos apartats més importants de l’onomàstica són la toponímia, l’estudi i classificació dels noms propis de llocs, il’antroponímia, l’estudi i classificació dels noms propis de persones.
a) Fes una llista amb els topònims i els antropònims del Cafè de la Granota. Tingues en compte que en la llista de topònims n’hi poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS