Café de la granota

Páginas: 6 (1466 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
FITXA TÈCNICA
Títol: EL CAFÈ DE LA GRANOTA
Autor: MONCADA, JESÚS
Editorial: La Magrana
Idioma: Català
Pàgines: 122
Any: 2001
Colecció: Butxaca
CRÍTICA
Tinc la sensació que el cafè de la granota no va ser pensat des de un principi per ser un recull de contes, i al final l’autor els va ajuntar. M’ha agradat molt el toc d’humor i de critica social de l’autor. Comparteixo amb l’autor lapoca simpatia que sent cap a la religió i els seus seguidors.
El llibre no es fa gaire llarg perquè al ser historietes curtes és molt més agradable i fluida la lectura, però costa una mica d’entendre, algun que altre capítol le hagut de rellegir amb més atenció.
SINOPSI
El llibre és un recull de catorze contes diferents però alhora molts acaben tenint una certa relació entre ells (lloc, temps,tema, etc.). Com per exemple els contes 13 i 14 es relacionen pel tema de l’adulteri. Respecte el lloc dels contes, la majoria són inspirats a la vida popular a la Mequinensa.
RESUM (de cada conte):
1.Un barril de sabó moll: Explica una escena al port, on el patró d’un vaixell que portava sabó moll, esbronca a un dels seus peons que portaven caixes a les botigues (Florenci). El llaüter havia deportar el barril fent-lo rodar pel terra. Es va posar a ploure i el barril baixant es va esclafar a un cafè. Tothom va sortir, tot el carrer es va omplir d’escuma. La història va fer parlar molt als cafès.
2. La Plaga de la Ribera: La Plaga de la Ribera, és la carta d’un agutzil que, demana a un policia ajuda per a un delinqüent frustrat que viu a casa seva des de fa un cert temps. El sobrenomdel delinqüent és La Plaga de la Ribera i viu a casa d’en Jeroni (narrador) perquè va haver un accident a l’ajuntament de la seva vila i a cada funcionari i consellers els va tocar un lot diferent. En el seu hi venien uns arxius, vuit capgrossos i el delinqüent.
3. Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana: El vell Cristòfol explica a l’escriptor la mort i l’enterrament de l’oncle Nicolau que fa vintanys que va morir i encara el recordaven, per coincidir amb un dels partits mes importants de la lliga de futbol. El rector, hauria intentat fixar una hora per poder assistir al partit, no hi era, van tenir que acceptar l’horari del rector suplent, que era la mateixa que la del partit.
4. Paraules des d’un oliver: Està fet com un monòleg d’un home que està intentant robar les olives del seu veí(Isidre). El veí el veu i intenta excusar-se dient que li està fent un favor i que li portaria les olives a casa, (ja que l’Isidre no té temps amb la botiga). Però aquest no se’n fia per la seva reputació al poble i pel que acaba de veure i intenta fer-lo fora amb un pal. El lladre intenta tocar-li la fibra sensible dient que van anar junts a la guerra.
5. Informe provisional sobre la corregudad’Elies: Narra la història d’un home (Elies), que va corrents pel poble. Els veïns es sorprenen, i cadascú dona la seva opinió sobre el que ha vist. Hi ha que només es fixa en el calçat que porta, d’altres que es fixen en l’hora que era. Finalment es descobreix que corria perquè volia arribar a temps a la parada d’autobusos, per dir-li al conductor, que la seva dona estava apunt de morir i queno calia que ell li portés les pastilles per ella.
6. Futbol de ribera. Aquest capítol passa en un partit de futbol entre els forasters i els locals del poble, on el camp de futbol està situat entremig dels rius Segre i Ebre. Els forasters anaven guanyant als locals per un gol. Va començar a ploure y una part del camp es va inundar. Això va provocar que el equip foraster s’agrupés en un lloc secdel terreny mentre que el equip local no parava de ficar gols perquè estaven acostumats.
7. Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues: Comença al cafè de la Granota on el Miquel esta escrivint una carta a la senyora mort. Ell abans treballava de barquer on transportava a la gent (la majoria minaires). Una vegada fet el pont, es queda sense treball i es dedica a ser miner on carrega carbó. Un dia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS