café de la granota

Páginas: 2 (374 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
És un llibre d’escenari _____________ : tot passa en un ________________. Enlloc no se’n precisa el nom, però no hi ha dubte que visitem ______________, la vila natal de Moncada. El topònim exacte sesol camuflar sota denominacions genèriques :_______________________.
El monopoli d’un sol paisatge s’entén per les ganes de mitificar un microcosmos, un petit univers extint, dotat d’unapersonalitat força peculiar.
Adscrita a l’Aragó (Baix Cinca, provincia de _____________), a la Franja de Ponent, zona catalanoparlant,Mequinensa reedita la tragedia de l’Atlàntida, el continent enfonsat. Laconstrucció del pantà de _____________, acabada el 1970, l’ofega sota l’___________, com un fòssil submergit.
A l’interior d’aquesta realitat tradicional i típica,definida per uns costums i una gentmolt sui generis, espera ben cèntric, a la plaça de l’Església, un segon _________________: el que batega portes endins de La granota, cafè que apareix en ______contes, just la meitat del total. Suposaun nucli de reunió i de relació social, el centre neuràlgic on aflueixen els tipus humans, les vides viscudes,les converses que en donen fe o raó. Per això, perquè es tracta d’una institució queaglutina la ______________col•lectiva, s’hi emmarca l’acte de narrar : el “vell Cristòfol” s’esplaia recordant. FLASHBACK oral del qual, convenientment transcrit,neix el relat que llegim. En el fons,Cristòfol és un contacontes, una rèplica casolana d’aquells narradors orientals que, als exòtics cafès de la tradició àrab o persa, enlluernen la concurrència amb mil i una fantasies. A Mequinensa, però, hiha d’altres cafès :____________________.
El propietari de La granota es diu ______________.Temps enrere, distreia la clientela ____________, una cotorra renegaire que de tant en tant deixava anarconsignes subversives. Ara roman _______________ en una perxa, a tocar del __________________ de paret. Un ___________________amateur (Pere Salses, _____________d’ofici), li va cosir un ______ de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS