Caf de la granota

Páginas: 8 (1981 palabras) Publicado: 6 de junio de 2015
CAFÈ DE LA GRANOTA
(JESÚS MONCADA)




DANI HOMET
IVAN MESTRE

CATALÀ

4TC 2/5/15









ÍNDEX

-Biografia, Dades Bibliogràfiques de l’obra i argument.....................pàgina 3-Argument................................................................................................pàgina 4


-Argument, Personatges i Espai............................................................pàgina 5


-Temps, Punt de Vista Narratiu, Tema, Valoració Personal...............pàgina 6


-Autoavaluació........................................................................................pàgina 7GUIÓ DEL TREBALL


1.- BIOGRAFIA DE L’AUTOR/A
Jesús Moncada i Estruga (Mequinensa, el Baix Cinca, 1 de desembre de 1941 - Barcelona, 13 de juny de 2005) fou un escriptor en llengua catalana. Mequinensa, la població on va viure fins que va desaparèixer negada per l'embassament de Riba-roja d'Ebre, és l'escenari principal de la seva obra literària. És considerat com un delsautors en català més importants de la seva època i va rebre diversos premis per la seva obra, entre altres el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Joan Crexells de narrativa o la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, l'any 2001.
Jesús Moncada arriba a Barcelona a mitjan anys seixanta i, després d’un any de dedicar-se a la pintura, entra a treballar a l’Editorial Montaner iSimon, i s’hi queda fins al tancament de l’empresa. Per a Jesús Moncada, són anys de formació. Pere Calders, escriptor a qui admira, l’anima a escriure i l’encoratja a utilitzar el seu català de la banda de l’Ebre. Les seves obres s'han traduït a l'alemany, l'anglès, el castellà, el danès, l'eslovac, el francès, el gallec, el japonès, el neerlandès, el portuguès, el romanès, el suec, elvietnamita... El mateix autor va traduir un nombre considerable d'obres del castellà, del francès i de l'anglès.

Pel conjunt de la seva trajectòria literària va ser distingit amb el Premi dels Escriptors Catalans (2000) i la Creu de Sant Jordi (2001).

2.- DADES BIBLIOGRÀFIQUES DE L’OBRA

AUTOR/A: Jesús Moncada Estruga
TÍTOL: El cafè de la Granota
EDITORIAL: Grupo Planeta Spain
LLOC I DATA D’IMPRESSIÓ:ISBN: 8415192630, 9788415192633

3.- ARGUMENT: Resumeix la lectura. (Cita els personatges principals, l’espai i el temps, les accions mes rellevants…) El llibre consta de 14 relats.
Un barril de sabó moll: Ens explica la història d'en Florenci, un home que treballa transportant barrils de sabó. El seu amo en Pere Camps li va encarregar que havia de portar un barril a la botiga de l'Adelaida que estroba a la punta de dalt del carreró de Sant Francesc. Quan en Florenci havia arribat a dalt, va començar a ploure i el barril va caure. El seu amo anava de camí cap a casa seva per aquell carreró i sort que es va ficar a la barberia de la Clenxa perquè sino l’hauria xafat el barril.

La Plaga de la Ribera: Aquest conte està escrit en forma de carta. A la carta, en Jeroni explica que a l'Ajuntamentdel seu poble estaven d'obres i que cadascú s'havia d'emportar alguna cosa a casa seva. La parella d'en Jeroni i l'Elisenda els hi va tocar quedar-se'n a en Valerià. En Valerià era un delinqüent fracassat i a en Jeroni i a l'Elisenda els hi va donar llàstima i van decidir demanar al director de la presó si era possible que enviessin a en Valerià a la presó per poder aprendre a ser un bondelinqüent.

Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana: En Nicolau ha mort i el dia del seu enterrament és el mateix que el d'un partit de futbol molt important. Durant l'enterrament passen coses que fan que l’enterrament vagi mes lent ja que el camp de futbol estava al costat de la plaça.



Paraules des d'un oliver: El conte tracta de dos amics. L'Isidre, és comerciant i té un terreny amb olivers però no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS