Cafe de la marina

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2014
El cafè de la Marina
Josep Maria de Sagarra

Activitats:
En Libori és el regent del bar, on l’epicentre de la seva vida es troba en el café. Té una forma de vida pròpia de la costa catalana, elcafè és la seva vida i tot envolta entorn ell. Passa gairebé tot el dia allà i cada dia s’aixeca pensant en el cafè, és la seva vida i no té res més. Aquest sentiment que té per el cafè que és tambétransmés per les seves filles.
Per altre banda tenim els pescadors que passen tot el temps en cafè. És una manera de passar el temps, apostant amb diners jugant a cartes deixant de banda a les donesi com no, passen el temps beben. Rere la taula hi tenim la Caterina, la germana gran, que està amb un estat anímic pèssim. Té el somni de fer una bona vida, però veu que s’acaba el temps per ella i amés està en el bar no es el que més li agrada, però com és el que hi ha s’aguanta. Finalment, la possibilitat de marxar de la Caterina és conclou quan s’ha de resignar davant la desgràcia dequedar-shi.
a) Aquest fragment pertany a l’acte primer situat a l’escena X. Engendrant un vers brillant de rima sonora, aporta una gran fluïdesa rítmica i una exuberància verbal. Caterina es troba al cafèamb la Maria i la Gracieta, que són amigues de la germana petita de 19anys que en breus es casarà amb Rafel. Aquest fragment, mostra la certa resignació de Caterina al fet que la seva germana es casi iella estigui en el cafè, ajudant al pare i parant taules. Té l’esperança de algun dia fer realitat els seus somnis i projectes lluny de casa i del cafè. Caterina va avortar pressionada pel seu pare iuna tia, i això li ha deixat un gran trauma. Al llarg del paràgraf, es mostra que Caterina ha de suplir la mare que no tenen, assumint-se de la responsabilitat de tot i fent-se càrrec del cafè. Ellacontinuarà sent la noia del cafè. N’hi ha nombrosos recursos: com hipèrbatons, enumeracions i paral·lelismes.
L’altre fragment, pertany a l’acte tercer amb llum de dia, situat a l’escena XIII. Es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS