Cafe de la Marina

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
Bé, veig que molts de vosaltres demaneu un resum del Café de la Marina, i intentaré ajudar com a més gent millor!
Primerament, l’obra està ubicada a Port de la Selva, un poble pesquer de l’Empordà aprincipis del s.XX.
El cafè de la Marina el porta en Libori, un home ja gran amb dues filles, la Caterina, la gran i soltera, i la Rosa, la petita a punt de casar-se. El cafè està sempre freqüentatper pescadors que venen a beure. En Libori és molt amic de la Salvadora, la mare patidora d’en Claudi, un pescador de principis, però amb greus problemes amb l’alcohol. Entre d’altres pescadorsdestaquem en Luard, un home gran obert de mentalitat i amb certa cultura, que és dels pocs juntament amb en Claudi que defensen a la Caterina de tota la gent que se’n riu d’ella i la critiquen, com ara laRufina, una dona molt xafardera i principal detractora de la Caterina.
I de que critica la gent a la Caterina? Doncs en el text es va descobrint la història llegint entre línies: La Caterina va quedarembarassada d’un francès que va fotre el camp, amb lo que la Caterina va anar a Colliure a avortar, cosa molt mal vista a l’època. Per això, la Caterina està sola a aquesta edat, ja que la gent larepudia i margina dins del poble, fent que vulgui treballar al bar amb el seu pare, i que es senti deprimida al saber que la seva germana petita es casarà.
El segon acte comença amb el casament de laRosa amb en Rafel, el qual la apartarà molt del seu pare. Durant la majoria de l’acte, veiem com en Libori intenta ajuntar la Caterina amb Monsieur Bernat, un comerciant francès ric que li va al darrerade la Caterina, peró no sap res del seu secret. En Libori li diu a sa filla que el millor que pot fer és acceptar la proposta de casar-se d’en Bernat, ja que el cafè no tira bé econòmicament, i pelfet que a la seva edat (26 anys) i tenint en compte que casi ningú l’estima al poble, val la pena que accepti per tenir una vida millor.
Durant l’acte hi ha l’episodi de l’Artista i el Valent (es fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS