cafe marina

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2014
El Cafè de la Marina ( 1933 ) de Josep Maria de SagarraPoema en tres actes1. Per què l’obra té el subtítol Poema en tres actes?2. El títol El Cafè de la Marina és literal? Què presenta? Sobre quèinforma? Té algun tipus de protagonisme el lloc del títol?3. Què és una acotació? En quin tipus de lletra està escrita? Sobre què informen les acotacions inicials?4. Hi ha personatges que tenen un nomsimbòlic. Quins? Només per aquests noms podries fer una llista de personatges positius i de personatges negatius?5. Segons l’edat dels personatges, en podríem fer dos grans grups?6. Quins són elspersonatges directament lligats al Cafè del títol?
7. ACTE PRIMER: presenta els personatges i introdueix el conflicte.7.1. En quin lloc i a quina hora es presenta l’acció?7.2. Quins conflictes i quinesafinitats hi ha entre els diversos personatges? Exemple: Escena II i XVII, relació entre Libori i Salvadora.7.3. Quines accions fan els personatges? Són les pròpies d’un cafè?7.4. Com són les relacionsentre el Rufí i la Rufina? Exemple: Escena V.7.5. Com es comporten els joves? Quin tipus de converses tenen? Exemple: Escena IV.7.6. El secret de Caterina.7.6.1. Indirectes de Rufina? EscenaVI.7.6.2. Experiència de Caterina front a Rosa, Maria i Gracieta? Escena VIII.7.6.3. Insinuacions de Rafel sobre el secret de Caterina? Escena IX.7.6.4. Destí de les dones solteres? Protagonisme del Cafè?Escena IX.7.6.5. Insinuacions de Claudi a Caterina? Escena XIII i XIV.7.6.6. Caterina confessa el seu secret a Salvadora? Quin és? Escena XVI.7.7. Luard. Sensibilitat diferent? Serveix de contrapunt?Escena XI.7.8. Primera aparició de Claudi. Com és? Escena XII.
7.9. Boda de Rosa: és l’últim dia que viu al Cafè. Demà es casarà. Què li diu el seu pare sobre el matrimoni? I sobre el que li passarà aell?
Reflexions ACTE PRIMER:
- Quins són els personatges més importants? Com sabem com són? Com són?- Presentació del conflicte: la boda pròxima de Rosa es contraposa al personatge de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS