cafe

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
L’acció se situa en la dècada dels anys cinquanta i principis de la els seixanta del segle passat. És un ambient de repressió i opressió política que transpuen les narracions. Per una altra banda,en els textos hi ha referències explícites a la dictadura i al franquisme.
L’objectiu de l’estil dels contes és ser una lectura ràpida, concisa (encara que siguin de quinze pàgines). La seva missióés transmetre el que es vol dir amb les paraules precises i pàgines justes. A més, busca que els contes siguin enginyosos i sorprenents. Per tant, el que caracteritza els escrits és l’agilitat i laconcisió expositiva. La digressió i el circumloqui són deixats de banda per no barrejar històries.
“Senyora Mort, carta de Miquel Garrigues” és el setè conte del Cafè de la Granota. El títol ve donat apartir de l’eix sobre el que tracta la història. És tracta d’una carta escrita pel Miquel Garrigues dirigida a la mort, a la qui es dirigeix com a “Senyora Mort”. Aquest conte és un soliloquiepistolar d’en Miquel Garrigues escrit en prosa. Un soliloqui no permet que l’interlocutor participi o respongui, transmet pensament o emocions. Es tracta d’una declamació subjectiva de valor psicològic jaque ens permet accedir a l’interior del subjecte en qüestió. I per aquest motiu el soliloqui té una carrega despectiva perquè sol estar associat a la bogeria.
Miquel Garrigues és per tant, elnarrador intern i alhora protagonista, ja que és qui ens explica la història al mateix temps que escriu la carta. Llavors, el narrador fa un repàs a la història de la vila des d’abans de la Guerra delFrancès fins a un període actual en què el narrador/protagonista està jubilat.

En Miquel Garrigues, dels Garrigues del carrer Nou, està escrivint una carta. A l’inici del conte només sabem que estàdirigida a una dona. En Miquel és el barquer del poble, feina que li ve d’herència i va quedar-se sense feina des de que varen fer el pont de l’Ebre. Va demanar feina a la mina i després de vint anys va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cafe
  • cafo
  • cafe
  • cafe
  • Cafe
  • cafe
  • EL CAFE
  • Cafer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS