Cafe

Páginas: 11 (2582 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
ANÀLISI CINEMÀTIC DEL SWING DE GOLF.
DIFERÈNCIES ENTRE JUGADORS NOVELLS I UN JUGADOR PROFESSIONAL

Victor Mediavilla, Jordi Pallàs, Valentin Prada,
Alex Rodriguez, Xavier Soldevila i Jofre Vallejo

Introducció

El swing és una acció pròpia del golf. Consisteix en que coincideixi, tan com sigui possible, la màxima velocitat del pal amb el impacte sobre la pilota. Té molta importància elfet que és un gest tècnicament complex, ja que intervenen diferents articulacions i es precisa la correcta coordinació de totes perquè el moviment sigui el més eficaç possible.

El cop del swing té els següents moments d’execució:
1. Stance: és la posició inicial.
2. Top of Backswing: és el temps de repòs que hi ha entre el final de la preparació i el moment abans del impacte.

Pelque fa al colpeig, es divideix en les següents tres fases (Hume, Keogh, & Reid, 2005; Zheng, Barrentine, Fleisig, & Andrews, 2008; Torres, Solé, Vallejo, & Balius, 2010; López de Subijana, de Antonio, Juarez, & Navarro, 2008; Campos, Pablos, & Pablo, 2002) :
* Backswing: moment en que el pal agafa impuls per darrere del cap
* Downswing: fase d’acceleració per a impactaramb la pilota.
* Follow-through: fase compresa des del moment del impacte fins al final del moviment.

En aquest estudi analitzarem els angles d’aquestes fases de moviment dels jugadors amateurs. Un cop analitzats, els compararem entre ells i amb professionals per saber com haurien de ser els angles per un colpeig ideal.

Segons Cochran i Strobbs (1968), citats per López, De Antonio,Juárez et al (2008), mostren que el backswing hauria de tenir una duració de 0,82 s i 0,23 s en el downswing. Altres autors, com Burden et al (1998) citats per López, De Antonio, Juárez et al (2008), van registrar en 0,95 s i 0,26 s; respectivament, Milburn, Neal i Wilson, citats per López, De Antonio, Juárez, et al (2008) van obtenir els resultats de similars del downswing de 0,23 s i 0,21 s. Aqueststemps seran utilitzats com a referència per al posterior contrast amb les dades que obtinguem de dos subjectes novells.

Procediment

Per a realitzar l’estudi es van utilitzar les dades extretes de dos subjectes de 24 anys d’edat. El subjecte A,de 183 cm d’alçada, ha practicat golf ocasionalment i el subjecte B, de 168 cm d’alçada, no ha practicat golf en cap ocasió de manera que la comparacióper a fer l’estudi serà entre dos novells amb una certa diferència de nivell i les dades d’un expert extretes de la bibliografia.

Per poder contrastar les dades, degut a que no disposàvem de cap jugador professional de golf de manera física ni de cap model teòric útil per a comparar les dates extretes, vam extreure les dades de la imatges del jugador professional Antonio Reynante de la “GiraNegra Modelo”.

Per fer la gravació es va utilitzar la càmera d’alta velocitat CASIO EXILIM F-1 per gravar a 300 imatges per segon, col·locada a una altura de 90cm, a una distància del subjecte de 2,88cm des d’un pla frontal i, per a realitzar el colpeig, es va utilitzar el pal de ferro número 9 de 77 cm de llargada.

Per analitzar els vídeos es va utilitzar el programa Kinovea amb el qual esvan extreure els angles de flexió del braç, del colze i del canell ens les diferents fases del colpeig i els temps de cada.

També hem intentat determinar el recorregut del cap del pal, per fer-ho els elements que utilitzarem per analitzar els resultats són els graus que fa el pal durant la primera fase i la segona fase, desprès ho hem convertit a radiants i ho em multiplicat per π i per el radi.Finalment, comentar que l’obtenció dels temps del jugador professional s’han extret d’articles basats en estudis científics.
Resultats
Després d’analitzar les imatges de la mostra amateur seleccionada (subjecte A i subjecte B) i les imatges de la mostra professional, podem organitzar les dades obtingudes en la següent taula que ens servirà per poder comparar els resultats dels 3 jugadors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cafe
  • cafo
  • cafe
  • cafe
  • Cafe
  • cafe
  • EL CAFE
  • Cafer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS