cakileaki

Páginas: 6 (1430 palabras) Publicado: 18 de abril de 2014



Qualsevol, doncs, que deixin l’estat de natura per unir-se en una comunitat, s’han de fer càrrecque cal cedir a la majoria de la comunitat tot el poder necessari per als objectius als quals va encaminada tal unió, si no és que han convingut expressament d’establir un nombre superior a la majoria. I per a tal fi n’hi ha ben bé prou d’acordar d’unir-se formant una societat política, únic pacte necessari entre els individus que constitueixen o que s’incorporen en una comunitat. Així, allò queorigina i de fet constitueix una societat política no és res més que el consentiment de qualsevol nombre d’homes lliures capaços de formar una majoria per unir-se i incorporar-se a una societat d’aquesta mena. Això, i només això, és el que dóna o podria donar origen a qualsevol govern legítim del món.
John LOCKE, Segon tractat sobre el govern civil, cap. VIII, n.99

1 ) Expliqueu breument –entre cinquanta i vuitanta paraules- les idees principals del text i com hi apareixen relacionades

Una de les idees principals del text es aixó que tots els homes són lliures , és a dir , que són ells aquels que pot decidir i no són sotmès al poder de ningú sense el seu propi constentiment.
Aixó també s'anomena l'estat de natura que es un estat de llibertat ,igualtat i racionalitat on governa la raó o la llei natural , que fa que l´home preserbi la seva vida , la seva llibertat. La llibertat: és un estat de perfecta llibertat per a ordenar llurs actes , la igualtat es un estat d’igualtat, on tot el poder són recíprocs i finalment la racionalitat fixa els límits a la igualtat i la llibertat . L'unic cas en que algú es desprèn de la seva llibertat esquan pot provenir d'un pacte fonamental en el mutu consentiment.

2) Comenteu el text. (En la resposta, heu de referir-vos als aspectes del pensament de Locke que siguin pertinents, encara que no apareguin explícitament en el text)
Aquest fragment pertany al filòsof John Locke . El fragment s'extreu del seu llibre que es diu :Dos tractats del govern . Precisament el text pertany elsegon tractat que ens parla d'un assaig sobre el veritable origen , abast i finalitat del govern civil , és a dir, contra l’absolutisme del monarca , la llibertat i els drets de l’individu.
El text comença amb l'explicació a les persones que deixin l’estat de natura per unir-se en una comunitat , és a dir , per guanyar poder politic . Per comprendre què és el dret en poder polític , tenimque saber quin és l’estat en què els homes es troben per natura, que no és un altre que un estat de perfecta llibertat per ordenar les seves accions i disposar de les seves pertinences i persones segons considerin convenient , dins els límits imposats per la llei natura .
L’estat de naturalesa té tres condicions fonamentals :
La igualtat: és un estat d’igualtat, on tot el poder i la jurisdicciósón recíprocs i ningú no té més que altres .
La llibertat: és  un estat que disposa de llurs propietats i de les persones que creguin convenient, dins dels límits de la llei natural, sense demanar permís de cap altre home .
La racionalitat : obligacion a tothom a complir una altra llei natural: la de castigar a qui no respecti ni la vida, la salut, la llibertat ni els béns dels altres.
En unestat on no hi ha una autoritat judicial que estigui per sobre de ningú tothom té dret a castigar els que infringeixen les lleis naturals. Actuar d’aquesta manera és també complir amb una llei que exigeix la naturalesa.
“Així, allò que origina i de fet constitueix una societat política no és res més que el consentiment de qualsevol nombre d’homes lliures capaços de formar una majoria per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS