calculo dimensiones granja porcina

Páginas: 16 (3796 palabras) Publicado: 1 de junio de 2013
1. Introducció
La cria de porcs és una pilar important de l’agricultura i constitueix una font d’ingressos per una part de la població agrícola. Els porcs són éssers vius i per tant, és necessari establir unes normes mínimes comuns per a la protecció dels porcs de cria i engreix per assegurar un desenvolupament racional de la producció.

Els porcs han de viure en un entorn que s’ajusti a lesseves necessitats d’exercici i per tant una limitació excessiva del espai compromet el seu benestar. Si els porcs estan agrupats, cal modificar les mesures de gestió per a la seva protecció ja que si les truges gaudeixen de llibertat de moviments i disposen d’un medi complex prefereixen interrelacionar-se amb altres porcs.

La secció parcial de les dents o llimar-les poden causar als porcs undolor immediat i alguns cops prolongat. La castració pot provocar un dolor prolongat que augmenta si s’esquincen els teixits. Aquestes pràctiques són perjudicials per al benestar dels porcs i per tant cal establir unes normes que garanteixin una millora de les pràctiques.

A més a més, és necessari mantenir l’equilibri entre el benestar, incloent-hi la sanitat, factors econòmics i socials així coml’impacte ambiental causat.

La Directiva 2008/120/CE del Consell del 18 de desembre de 2008 relativa a les normes mínimes per a la protecció dels porcs i cal adaptar les granges a la normativa actual.

2. Objectiu
En el present document es pretén adequar les instal·lacions d’una granja de cicle tancat a la nova normativa (Directiva 2008/120/CE del Consell del 18 de desembre de 2008 relativaa les normes mínimes per a la protecció dels porcs) que entrarà en vigor a l’any 2013.

3. Dades maneig reproductiu
L’explotació existent té una capacitat per a 1024 mares amb les seves respectives cries. Consisteix en una granja de porcs en cicle tancat.

En l’explotació es practica la inseminació artificial. El ritme reproductor de l’explotació és el que es mostra a continuació i en cadapart neixen 10 cries.
Gestació (G): 114 dies
Lactació (L): 28 dies
Interval entre deslletament i cubrició (IDC): 10 dies
Interval entre deslletament i cubrició fèrtil (IDCF): 14 dies

A partir d’aquestes dades, es pot determinar el nombre de parts a l’any que té una verra i el nombre de lots en l’explotació (NL) ja que es coneix que l’índex de renovació és de 10 dies.




Per tant, elnombre de naixements a l’any serà de: 1024 mares x 2,40 x 10 cries/part = 24.576 cries/any.

4. Dimensionament
4.1. Sales de part
Per a determinar la superfície total necessària, en primer lloc cal conèixer el nombre de parts a la setmana de les verres reproductores de l’explotació.


Tenint en compte que la fase de lactació dura 28 dies, que la cel·la s’ocupa 5 dies abans del part i que elperíode de buit sanitari dura 5 dies, s’obté que el total de dies en què una cel·la estarà ocupada és d’aproximadament 38 dies.



El nombre de sales i places necessàries en la fase del part són:




La nova normativa específica per a verres gestants un mínim de 2,25 m2


En el cas de les paridores, la normativa que entrarà en vigor l’any 2013 especifica que l’espai necessari per alrevestiment és de 1,3 m2/verra. Per tant:


Tenint en compte que un 15% de la superfície està destinada a obertures de drenatge es pot determinar el total de superfície de drenatge necessària:



4.2. Sales de gestació
Per a determinar la superfície necessària de les sales de gestació cal calcular la mida dels lots de gestació i el temps d’ocupació de les sales mitjançant les fórmulessegüents:





El nombre de sales i places necessàries en la fase del part són:





La nova normativa específica que les verres gestants han de disposar d’un mínim de 2,25 m2



En el cas de les paridores, la normativa que entrarà en vigor l’any 2013 especifica que l’espai necessari per al revestiment és de 1,3 m2/verra. Per tant:


S’ha de reservar un 15% de la superfície per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GRANJA PORCINA
  • Granja Porcina
  • Granja porcina
  • Granjas porcinas
  • Bioseguridad en granjas porcinas
  • Granjas Porcinas Ecológicas
  • PROYECTO DE GRANJA PORCINA
  • Dias no productivos en las granjas porcinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS