Cambio educativo

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2014
EL CANVI EDUCATIU

Tota societat evoluciona i canvia al llarg del temps, per tant les polítiques eductives i l'educació en general també ha de canviar per adaptar-se als nous temps. Hi hadiferents factors que espitgen a l'educació a canviar, entre ells trobem l'avanç de la tecnologia, per les necessitats socials o per nous valors socials, entre d'altres. Per a què aquests canvis siguinsignificatius han de suposar un canvi en la seva pràctica.
Molts cops és posen en marxa un excés d'innovacions en l'àmbit educatiu, que molts cops no tenen en compte les necessitats educatives del'alumnat o del centre on s'implanten i en comptes d'avançar fan tot el contrari. A vegades aquest excés d'innovacions suposen una càrrega pels docents, els quals no són participes d'aquests canvis, no tenencap veu en aquestes reformes i això provoca que les aplicacions a les aules siguin senzilles i no tinguin cap connexió entre si. Tots aquests fets provoca que els progressos i els canvis realitzatssigui pels professors un fer per fer, sense buscar cap altre sentit, per tant els resultats finals són pitjors que els esperats i pitjors dels que hi havia abans del canvi.

Però com tot, alhora dedur a terme alguna innovació o algun canvi d caràcter educatius hi apareixen problemàtiques que afecten de manera directa. Una d'aquestes problemàtiques és la conveniència de les innovacions.Empresaris, polítics o les administracions són qui elaboren i decideixen els canvis educatius i molts cops ho fan a la seva conveniència sense tenir en compte les necessitats educatives, això provoca que elscanvis que apareixen siguin canvis superflus i poc complexes que no aconsegueixen cap canvi significatiu ni real.
Hi ha diferents elements que defineixen el canvi educatiu:
 Sentit subjectiu: ésla manera com afecta el canvi a la persona, per exemple als docents que estan sotmesos a una pressió i el no poder participar en les innovacions els converteix en simples aplicadors, sense trobar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cambio Educativo
  • Cambio educativo
  • Cambio educativo
  • Cambios educativos
  • cambios educativos
  • Lo que hay que cambiar en el sistema educativo
  • Sistema escolar y cambio educativo
  • profesionalización docente y cambio educativo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS