Caminar Correr I Esmaixar

Páginas: 15 (3517 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
CÓRRER: caminar rapidament i amb tant impuls que, entre un pas i el següent, queden per un instant tots dos peus a l'aire. /és una forma de desplaçament terrestre que permet a un humà o a un animal moure's ràpidament
FOOTING: córrer a poc a poc, s'aplica fundamentalment com un sistema de preparació per la realització d'altres esports.
JOGGING: córrer a poc a poc, normalment en companyiad'altres individus.
KINESIOLOGÍA: conjunt de procediments terpèutics encaminats a restablir la normalitat dels moviments del cos humà i coneixement científic d'aquells.
HIPERTROFIA: desenvolupament excesiu d'un órgan.
VITAMINES: sustància química, d'acció encimàtica, imprescindible en petites quantitats pel funcionament normal d'un organisme i que aquest no pot sintetitzar, i ha d'adquirir, perconsegüent, mitjançant l'alimentació.
GRASES: sustància constituïda per èrteres de la glicerina i qué conté, a més a més, altres èrteres d'alcohols monovalents i productes no saponificables.
HIDRATS DE CARBONI: sustància constitutiva de la major part de la matèria orgànica, que també es diuen glúcids o sacàrids.
PROTEINES: principi inmediat quaternari, constituït principalment per carboni, nitrògen,oxígen i hidrògen, que és hidrosoluble o format per l'unió de mol·lècules sencilles, anomenades aminoàcids, per medi d'enlaç peptídic.
HIGIENE: part de la medicina que tracta les normes de conservació de la salut, estudiant les relacions de l'ésser humà amb el medi ambient a fi de millorar les condicions sanitàries.
FATIGA: disminució de la resposta física que segueix en un estímul molt prlongato freqüentment repetit.
DIGESTIÓ: funció d'un ésser viu mitjançant la qual assegura la seva nutrició.
ALIMENTACIÓ: asimilació per part d'un organisme viu de les sustàncies pel seu sosteniment i desenvolupament.
NUTRICIÓ: conjunt de reaccions físiques i químiques que, a partir dels aliments ingerits des de l'exterior o bé dels seus components, tendeixen a suministrar l'energia vital necessàriapels organismes, així com a proporcionar les mol·lècules bàsiques necessàries per la seva organització plàstica.
DIETA: règim d'alimentació d'un individu. Ha de ser equilibrada perquè és important pel bon manteniment de la salut.
RESISTENCIA: qualitat física que ens permet suportar i aguantar un esforç durant tant de temps com sigui possible.
AEROBIOSIS: estat en què les cèl·lules components deles fibres musculars tenen l'oxigen necessari.
ANAEROBIOSIS: estat en què el nostre sistema cardio-respiratori no és capaç de proporcionar tot l'oxigen necessari per les cèl·lules.
PULSACIONS: batecs de l'artèria.
RESISTÈNCIA AERÒBICA: estat d'un exercici de resistència en què les cèl·lules components de les fibres musculars tenen l'oxigen necessari per a seguir amb aquest exercici.RESISTÈNCIA ANAERÒBICA: estat d'un exercici de resistència en què el nostre sistema cardio-respiratori no és capaç de proporcionar tot l'oxigen necessari per les cèl·lules dels músculs que treballen, ja que la durada o intesitat de l'exercic és molt forta.
CARDIORESPIRATORI: relatiu o pertanyent al cor i al ronyó.
CARDIOVASCULAR: relatiu o pertanyent al cor i els vasos sanguinis.
FARTLEK (Mètode): mètoded'origen suec consistent a córrer distàncies diferents a ritmes diferents, aprofitant les variants del terreny. S'utilitza per millorar els dos tipus de resistència.
AERÒBIC: modalitat de la gimnàstica amb acompanyament musical (a través de moviments ràpids, l'aeròbic contribueix a l'oxigenació de la sang).
INTERVAL-TRAINING: és un mètode d'entrenament basat en l'aplicació del sistemaintervàlic. S'ha d'alternar un temps de treball amb una pausa de recuperació incompleta.
CIRCUIT-TRAINING: mètode d'entrenament que tracta de realitzar un circuit formats per 10 o 12 exercicis gimnàstics, amb un nombre determinat de vegades o quantitat de temps.
RAQUETA: marc oval, proveït d'un cordatge de budell o de fibra sintètica, acabat en un mànec, que serveix per a jugar a diversos esports:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Correr y Caminar
  • caminos I
  • Rutina De Caminar Y Correr
  • correr caminar
  • el corre camino
  • El Corre Caminos
  • Caminos II _ Silabus 2011 I
  • Resumen El Camino De Los Griegos Cap I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS