Camins De Gloria

Páginas: 7 (1706 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
















CAMINS DE GLÒRIA


















1.Camins de Glòria és la personal visió del director Stanley Kubrick sobre un episodi real de la Primera Guerra Mundial. Què en saps d'aquest conflicte? Estudia i comenta el paper que hi van jugar França i Alemanya a partir del període conegut com “la guerra de trinxeres”, moment en què està ambientat el film.

La Primera Guerra Mundial, tambéanomenada la Gran Guerra, va ser un conflicte que va durar quatre anys, del 1914 al 1918.
Van haver-hi dos aliances. Per una banda hi havia la Triple Aliança, anomenada també imperis centrals, formada per Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia fins al 1915. Per altre banda la Triple Entesa, coneguda com els aliats, que la formaven Gran Bretanya, França , Rússia i Itàlia a partir del 1915.
L'esclatd'aquest conflicte va començar el 28 de juny quan l'arxiduc Francesc Ferran i la seva esposa van ser assassinats a Sarajevo, capital de Bòsnia. Àustria, animada per Alemanya va decidir annexar-se a Sèrbia, acusada d'haver organitzat l'atemptat, i li va declarar la guerra. Quan va començar la guerra, a l'agost de 1914, Alemanya i Àustria-Hongria tenien uns exèrcits poderosos i unes comunicacionsfàcils. Durant aquest període van haver diferents guerres i batalles.
La Gran Guerra la podem dividir en tres parts:
Primer podem dir que va haver una Guerra de moviments on van participar tan el front occidental com l'oriental. Al front occidental estava la Batalla del Marne, que consistia en un atac ràpid d'Alemanya contra França anant per Bèlgica i per Luxemburg (Pla Schlieffen). Els alemanys vaninvadir França i es trobaven molt a prop de París, però l'exercit francès va aconseguir aturar aquest progrés. Mentre al front oriental va haver l'aurada de l'ofensiva russa per part dels alemanys a Tannenberg.
La segona part podríem dir que es la Guerra de posicions que s'inicia entre el 1915 i 1916 on l'objectiu de tots era el desgast de l'enemic. Van haver canvis en el conflicte, ja que nousimperis van entrar. Els Turcs i Bulgària van entrar formant part de la Triple Aliança i Romania, Grècia, Estats Units i Itàlia a la Triple Entesa. En aquest període va haver la Batalla de Verdun, al front occidental, que va ser iniciada pels alemanys. Al front oriental es va des-composar l'exèrcit rus i l'imperi tsarista. També va haver la Batalla de Jutlàndia on es van enfrontar les forces navalsd'Alemanya i de la Gran Bretanya, on Gran Bretanya va sortir guanyant. Com a conseqüència, Alemanya va intensificar la guerra submarina i els seus submergibles enfonsaven vaixells aliats.
Per acabar, tenim la crisi de 1917. En aquest any dos fets van canviar el rumb del conflicte. La intervenció dels Estats Units, perquè la guerra submarina dels alemanys va començar a perjudicar els exportadorsnords-americans i el 2 d'abril el president dels Estats Units va anunciar al Congrés que intervendrien en la guerra. I un altre fet va ser la Revolució Russa, que va consistir en una revolució dintre de Rússia i això va fer que es retiressin.
Al 1918 la Gran Guerra va arribar a la seva fi perquè va haver una abdicació de l'emperador Guillem II i es va proclamar la República. Aquest nou govern,dirigit pel partit socialdemòcrata va signar l'armistici l'11 de novembre.







2.Camis de Glòria es constitueix en una critica brutal a la lògica implacable de la jerarquia militar i a l'horror de la guerra. Estudia i analitza el funcionament de l'exèrcit i els valors morals i ideològics que defensen els seus principals responsables. El consell de guerra que decideix la vida o la mort dels tressoldats acusats de covardia és just? Creus que fets similars als que relata la pel·lícula poden tenir lloc en l'actualitat?

El valor moral de l'exercit es lluitar per la seva pàtria i demostrar la seva valentia per defensar el seu país quan esta en perill. Els soldats, bàsicament compleixen el que els superiors els hi diuen. Crec que l'exercit no estava ben dirigit perquè, per exemple, van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Camins De Gloria
  • Gloria
  • glori
  • La Gloria
  • Gloria
  • La gloria
  • GLORIA
  • gloria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS