campo electromagnetismo

Páginas: 6 (1401 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014



Tema 4: Electromagnetisme
1. Consulta els apunts de classe i llegeix atentament les pàgines 142 a la 148 del llibre de Física de 2n Batxillerat, per contestar les preguntes següents: com es diu el mineral que dóna lloc als imants naturals? Per què té aquest nom? Qui el va començar a utilitzar amb finalitat tecnològiques? Quina propietat tenen els imants naturals?
2. Com es diuen elsextrems d’un imant? Què passa si apropem pols iguals? I pols diferents?
3. Quina va ser una de les primeres aplicacions tecnològiques dels imants?
4. Com podem observar l’espectre magnètic d’un imant? Explica-ho,
5. Què ens indica en realitat aquest espectre magnètic?
6. Consulta els apunts i escriu la fórmula per calcular la intensitat del camp gravitatori o gravetat a seques.
7. Consultaels apunts del tema del camp elèctrica i escriu la fórmula per calcular la intensitat del camp elèctric.
8. Consulta ara els apunts o el llibre d’aquest tema de l’Electromagnetisme. Per quina lletra es representa la intensitat del camp magnètic? Quina és la seva unitat en el Si? Quina és la seva equivalència en Gauss?
9. Quina és la intensitat del camp magnètic terrestre en Tesles i en Gauss?10. Les línies de camp magnètic d’un imant saben que són línies tancades. El pol N magnètic, a quina càrrega elèctrica el podem associar? I el pol S?
11. Les línies de camp magnètic d’un imant, de quin pol a quin altre pol es dirigeixen per fora de l’imant? I per dintre de l’imant?
12. Explica amb les teves paraules perquè un pol N i un pol S s’atrauen, i en canvi dos pols iguals esrepel·leixen. Fes-ne un dibuix.
13. Explica perquè si tallem un imant pel mig no obtenim un Pol N en un tros i un pol S en l’altre.
14. Com es comporten la majoria dels àtoms? Quin és l’àtom més simple que pot presentar un caràcter magnètic? Quina és la causa que crea el camp magnètic de l’àtom
15. Oersted va demostrar amb una famosa experiència que “un corrent elèctric creen al seu voltant un campmagnètic com el que crea un imant natural”. Com ho va demostrar? En quin any? De quin país era Hans Christian Oersted? Entens ara perquè el títol d’aquest tema és Electromagnetisme.?
16. Escriu la definició de moment dipolar magnètic m D’un electró que gira entorn d’un nucli. Escriu-ne la fórmula. El moment dipolar magnètic és un vector? Quina és la seva direcció? I el seu sentit? En quinesunitats del SI es mesuren el moment dipolar magnètic?
17. Escriu la Regla de la mà dreta o Regla del Tirabuixó p regla del llevataps que ens indica el sentit del moment dipolar magnètic m que és també el sentit del camp magnètic B generat per una càrrega en moviment.
18. Calcula el moment dipolar magnètic d’una espora superconductora circular de radi 8cm, quan hi passa un corrent elèctric de 20Ampers. Què és un superconductor? Si el sentit de rotació del corrent elèctric en l’esporal és sentit horari, indica la direcció oi el sentit del moment dipolar magnètic.
19. Per una espira de radi 5cm hi passa un corrent de 40 mA. Calcula’n el moment dipolar magnètic. Indica’n la direcció i el sentit.
20. Quina intensitat elèctrica ha de passar per una espira de 4 cm de radi per tal de generarun moment dipolar magnètic de 4·10^-4A.m^2.
21. Calcula el radi d’una espira per la qual hi passa un corrent de 25A que li genera un moment dipolar magnètic de 0,6A·m^2
22. El sentit de la velocitat de les càrregues positives o protons i el sentit de la intensitat I del corrent elèctric, és sempre igual?
23. Recorda que: “El sentit convencional del corrent elèctric I és el contati del sentitdel moviment o de la velocitat dels electrons”. Per tant,si un electró es mou en una trajectòria circular amb una velocitat en el sentit de les agulles del rellotge, cap a on anirà la intensitat I del corrent elèctric?
24. Escriu el nom d’un material molt habitual que presenta propietats magnètiques.
25. A la natura hi ha cossos que estan magnetitzes permanentment i d’altres, no?
26. De...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Campos Electromagneticos
  • Campo electromagnetico
  • CAmpo electromagnetico
  • campos electromagneticos
  • Campo electromagnetico
  • Campos Electromagneticos
  • Campos Electromagneticos
  • Campo Electromagnetico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS