Camps De Maduixes

Páginas: 5 (1217 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
JORDI SIERRA I FABRA

Jordi Sierra i Fabra va néixer a Barcelona el 26 de Juliol del 1947. Al 1972 van publicar el seu primer llibre que va ser un gran èxit a tot Espanya. Va guanyar molts premis com ara: -el premi Gran Angular de literatura juvenil (1981).
-el premi Gran Angular de literatura juvenil (1983).
-el premi Vaixell de Vapor de literatura infantil (1990).
-el premi Gran Angular deliteratura juvenil (1991).
-el premi de la CCEI al millor llibre juvenil del 1991 (1992).
-el premi Columna Jove de literatura juvenil (1993).
-el premi Edebé de literatura infantil (1994).
-el premi Joaquim Ruyra de literatura juvenil (1996).
-el premi Columna Jove de literatura juvenil (1998).
-el premi Vaixell de Vapor de literatura infantil (1998).
-el premi de la CCEI al millor llibre juvenildel 1998 (1999).
-el premi de la CCEI al milor llibre del 2000 (2001).
-Placa e Plata de l'editorial Cruïlla per “Camps de maduixes” (2001).
-Llibre d'or per vendes en Edicions SM per “Camps de maduixes” (2002).
-el premi Gaztea millor llibre del 2002 per “Dormit sobre els miralls” (2003).
A partir de 1968 va col·laborar i treballar en diversos mitjans com la Cadena SER, Disco Expres, RadioBarcelona, etc. Fruit d'aquesta experiència professional sorgeix el llibre "1962-72 Historia de la Música Pop", la primera obra en el seu gènere editada a Espanya i gran èxit de vendes. Va ser director de Popular 1 i fundador de la revista SuperPop. Moltes de les seves obres han estat traduïdes a l'italià, el francès, el grec, l'alemany, etc. És un dels escriptors més llegits per escolars arreu d'Espanya.Ha pronuciat moltes conferències per tot el món sobre la literatura infantil i juvenil.
ESQUEMA DE LES RELACIONS ENTRE ELS PERSONATGES
Lluciana: És una estudiant de divuit anys. Ara està deixant enrere l'adolescència i comença a ser una dona. És una campiona d'escacs. És la xicota de l'Eloi.
Cinta: La Cinta és, juntament amb la Loreto, la millor amiga de la Lluciana. S'havien conegut fent cua percomprar unes entrades per al concert del seu grup preferit, quan els van tancar la taquilla dient que s'havien esgotat. La Lluciana plorava i ella cridava fins que es va adonar que estaven abraçades i plorant sense saber res l'una de l'altra, només que compartien l'amor per aquell grup de nois. Aquella experiència les va unir fins a fer-se inseparables.
Santi: En Santi és el xicot de la Cinta itambé amic de la Lluciana. De fet, abans de fixar-se en la Cinta, ho va fer en la Lluciana.
Màxim: En Màxim és un altre dels amics que componen el grup al qual pertany la Lluciana
Eloi: L'Eloi és un noi sensat i bon estudiant, però també té alguns rampells impulsius. Surt amb la Lluciana i se l'estima com el que més, potser per això té una actitud i unes reaccions un tant estranyes o més béimpulsives
Loreto: La Loreto és també una de les millors amigues de la Lluciana. Ella la coneixia molt abans que la Cinta, però no hi comparteix el gust per la música ni d'altres característiques comunes entre la Cinta i la Lluciana. La Loreto va al seu rotllo. Des de ja fa uns anys va començar a fer el burro amb el menjar. Deia que volia perdre els tres escassos quilos que li sobraven i es va posar adieta. Tot i posar-hi esforços no podia evitar els atacs de gana i d'ansietat que la portaven a menjar i engolir tot el que trobava, vomitant-ho després per evitar els remordiments de conciència. Aquest fet realitzat durant anys dia a dia la va portar a caure en la bulimia, una de les greus malalties junt amb l'anorèxia de la joventut actual.
Norma: La Norma és la germana de la Lluciana. Tan sols esporten tres anys de diferència, però les normes per cadascuna d'elles són un abisme.
Lluís Salas: El Lluís Salas és el pare de la Lluciana i la Norma.
Ester: L'Ester és la dona del Lluís Salas i la mare de la Lluciana i la Norma.
Dr. Pons: El doctor Pons és el metge que atén a la Lluciana i investiga el que contenia la pastilla del seu cas.
Marià Zapata: En Marià Zapata és el periodista que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • camps de maduixes
  • Treball Camps De Maduixes
  • Camps De Maduixes
  • Camps de maduixes.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS