canal de suez

Páginas: 4 (905 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
Canal de Suez



El canal de Suez és un canal artificial que enllaça la mar Mediterrània amb la mar Roja a través de l'istme de Suez i aïllant la península del Sinaí. El canal, que desde 1957 es troba en territori egipci, fou construït per Ferdinand de Lessepsentre els anys 1859 i 1869.
La seua longitud és de 162,2 km fins a 13 metres de profunditat i de 60 a 100 metres d'ample a la sevabase, és un dels centres nerviosos més sensibles del tràfic mundial. Ho creuen cada dia 72 vaixells, per la qual cosa resulta la via comercial marítima més utilitzada del món. Dos de cada tres bucs quecreuen el canal transporten petroli. La major part del canal és d'una via, existint alguns llocs per a un trànsit doble. Un ferrocarril en el costat oest de la via marítima, va paral·lel al canal entota la seva extensió. Uneix les poblacions de Port Saïd (a la riba mediterrània) iSuez (a la costa del Mar Roig). Aquest canal té una enorme importància per a l'abastiment europeu de petroli ipel comerç mundial en general puix permet la comunicació marítima entre Europa i Àsia sense necessitat de circumval·lar el continent africà pel cap de Bona Esperança(Sudàfrica).
Com va ser construït?

Desde temps molt llunyans, va haver-hi somnis, i tal vegada alguna acció en temps dels faraons, d'unir el Mar Roig amb el Mediterrani.

En 1850 es va habilitar el servei ferroviari entre Alexandria i elMar Roig, amb el que al cost d'un doble transbordo, s'estalviava la volta pel Cap de Bona Esperança.

En 1854, amb forta oposició dels anglesos, Fernando de Lesseps obté, gràcies al suport del'emperadriu de França Eugenia de Montijo, esposa de Napoleó III (famílies emparentades), concessió per 99 anys per construir i operar el canal, que inicia en 1859 amb fons aportats per francesos i egipcisprojecte de l'enginyer austríac Aloís Negrelli, i s'acabarà en 1869 amb gran boato (22 m d'ample en el fons, i 58 m. en la superfície, amb 8 m. de calat). Van treballar 1,5 milió d'egipcis, dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canal de suez
  • Canal de suez
  • Canal suez
  • Canal De Suez
  • El Canal De Suez
  • El canal de suez
  • Canal de suez
  • canal de suez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS