Canals per la selecció de feina

Páginas: 14 (3332 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2010
CANALS PER A LA RECERCA DE FEINA
Context
Actualment disposem de diversos canals per on circulen les ofertes de feina. Per diferenciar-nos de les altres persones que com nosaltres cerquen feina, hem d’aprendre a utilitzar-los de forma eficaç. Per tant has de tenir present aquests aspectes: -Conèixer el ventall de canals que tenim a la nostra disposició. -Diversificar i fer servir tots els canalsde recerca a la teva disposició. -Identificar aquells més adequats al nostre àmbit i/o perfil professional. -Fer un bon ús del canal en funció de les seves característiques.

Els canals de recerca de feina
Inicialment és important que coneguis les eines i recursos que tens al teu abast. A continuació et presentem el ventall de canals o circuits per on circulen les ofertes de feina que tens ala teva disposició. Borses de treball de: Portals on line d’ocupació: generalistes, sectorials o per a col·lectius específics: persones sense experiència i/o estudiants, dones o persones amb discapacitats. Associacions professionals. Col·legis professionals. Gremis. Universitats i altres centres de formació. Sindicats. Webs corporatives. Premsa generalista i especialitzada. Convocatòries de treballpúblic de l’administració estatal, autonòmica i local. Intermediaris entre l’oferta i la demanda: Serveis públics d’ocupació: autonòmics i locals. Empreses de selecció de personal i Empreses consultores Empreses d’externalització de serveis Interim management Empreses de headhunters. Empreses de treball temporal. Autocandidatura. Directoris d’empreses. Poden ser generalistes o específics persectors i de pagament o de franc. Networking. Xarxa de contactes (amistats, família, coneguts/des o professionals, xarxes virtuals)

Com escollir els canals de recerca de feina
Per poder seleccionar els canals més idonis al teu perfil professional necessites conèixer les característiques de cadascun d’ells.

© Barcelona Activa - Capital humà 2010

CANALS DE RECERCA DE FEINA

TIPOLOGIA

COMS’UTILITZA

ADREÇAT A

RECOMANACIONS / FES ATENCIÓ

- Portals on line d’ocupació: -Generalistes. Ex. infojobs, laboris, trabajos.com... -Sectorials. Ex. hacesfalta.org (servei a les persones), jobtransport.es (logística), portalsolar.com (energies renovables) -Per a col·lectius específics: Persones sense experiència i/o estudiants. Ex. barcelonesjove.net, primerempleo.com Dones.Ex.fundacioadecco.es Persones amb discapacitats. Ex. mercadis.com, discapnet.es, fecetc.org Borses de Treball -Associacions professionals. Ex. Adifad. Associació de dissenyadors Industrials), ACT, associació d’empreses de traducció -Col·legis professionals. Ex. COPC, col·legi oficial de psicòlegs de Catalunya, -Gremis. Ex. Gremi de restauració -Universitats i altres centres de formació. UB, UAB, BIT-escolainformàtica. -Sindicats. Ex. UGT, CCOO -Webs corporatives. Ex. IKEA, El Corte Inglés, Decathlon.

Hi ha gran varietat de borses de treball. Hem de tenir molt clar el nostre perfil professional per poder adreçar-nos a aquelles que són més adequades per les ofertes a les que optem. Podem respondre a una oferta concreta que proposa la borsa de treball, ja sigui via online o presencialment, o enalguns casos dirigir-nos directament i entregar el nostre currículum per quan hi hagi una vacant.

Les borses de treball generalistes (p. ex. infojobs, trabajos.com...) estan adreçades sobretot a persones amb perfils transversals a diferents sectors, per exemple: si busques treball d’administratiu pots dirigir-te a qualsevol sector. Però cada vegada més a les seves pàgines ofereixen filtres per talde poder consultar les ofertes concretes d’un sector o perfil. Les borses de treball específiques en canvi estan dirigides a perfils especialitzats en sectors determinats, per aquesta raó hi ha menys competència que als generalistes i poden ser més efectius. Es tracta d’investigar quines son les més adequades per la teva recerca.

Actualment, la major part de les entitats tenen el seu portal a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • canals de recerca de feina
  • canals
  • seleccioados
  • Aplicaci Per Buscar Ofertes De Feina I Beques
  • selecció
  • Feina VOLEIBOL
  • Feina d'educar
  • Sein Fein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS