Cancer De Colon

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
CÀNCER DE CÒLON
El càncer de còlon és una malaltia en la qual les cèl · lules malignes es localitzen a la porció intermèdia i més llarga de l'intestí gros. És un tipus de càncer bastantcomú en molts països, però també és fàcil de detectar, té un alt grau de curació i triga molt a desenvolupar-se. El còlon, juntament amb el recte (porció final de l'intestí gruixut), és ellloc on s'emmagatzemen els excrements abans de ser expulsades a l'exterior a través de l'anus. En encarregar d'aquesta tasca, acumula substàncies de rebuig, pel que és un lloc propici perl'aparició d'un càncer. Per això és important reduir el temps d'acumulació al mínim, fent una dieta equilibrada que faciliti el trànsit intestinal al màxim. La major part dels casos de càncer decòlon es presenta en pacients majors de 50 anys. El càncer de còlon té una llarga evolució. Comença amb la formació d'un pòlip (embalum que es forma al costat d'alguna membrana corporal) decaràcter benigne. Les molèsties més freqüents apareixen en la fase avançada de la malaltia, dolor o molèstia abdominal, etc.
Etapes de la malaltia: el metge necessita saber en quina estroba el càncer per planificar el tractament adequat.
Etapa 0 o carcinoma in situ: En aquesta etapa primerenca, el càncer es troba a la capa més superficial del còlon.
Etapa I: El càncer s'hadisseminat a la segona i tercera capes, però no ha arribat encara la part més profunda de l'intestí i mesura menys de 2 cm.
Etapa II: El càncer s'ha estès a la capa més profunda del còlon,però no als ganglis limfàtics, que, repartits per tot el cos, produeixen i emmagatzemen cèl · lules capaces de combatre les infeccions. El tumor mesura més de 2 cm de diàmetre.
Etapa III:El càncer s'ha estès ja als ganglis limfàtics, però no a altres òrgans.
Etapa IV: El càncer ha arribat a altres òrgans del cos (principalment tendeix a envair el fetge i els pulmons).

 
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cáncer de Colon
  • Cancer De Colon
  • Cancer de colon
  • Cancer de colón
  • Cancer de colon
  • cáncer de colon
  • cancer de colon
  • Cancer de colon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS