Cancer

Páginas: 13 (3048 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
INTRODUCCIÓ:


En aquest treball, volem proporcionar-vos la informació necessària per a que es pugui entendre el significat de la malaltia, les possibles causes, els tipus de tumors, els tractaments, i com pot afectar en el seu comportament a persones que han patit la malaltia , tant pacients com familiars.

El càncer, és un tema d’actualitat, ja que fins al dia d’avui encara no s’ha trobatcap cura definitiva, i a més segueix afectant a moltes persones; nens, adults, joves i vells.










1.1 QUÈ ÉS EL CÀNCER ?
És un creixement tumoral dels teixits in coordinat amb les necessitats de l'organisme, de caràcter maligne i pertorbador de les funcions biològiques normals. 
Es coneixen més de 200 tipus diferents de càncer, els més freqüents són els de pell, pulmó, mama icolorectal.
El càncer pot afectar a persones de totes les edats, fins i tot a embrions , però el risc de patir els més comuns s'incrementa amb l'edat.

Les cèl·lules del cos són la unitat més bàsica de vida. El cos humà esta format per milions de cèl·lules, aquestes s’agrupen i formen els teixits que, a la vegada, formen els òrgans del cos.
Normalment les cèl·lules creixen i es parteixen endues meitats exactament iguals i així van copiant els seus cromosomes i es tornen a dividir. Les cèl·lules del nostre cos creixen d’una manera ordenada i quan han fet la seva funció moren per ser reemplaçades per altres cèl·lules noves.
Però algunes vegades aquest cicle varia i es quan apareix el càncer. El càncer apareix quan algunes cèl·lules deixen de ser normals, les cèl·lules comencen acréixer i a dividir-se descontrolada ment i no es moren. Tot això crea un excés de cèl·lules que el nostre cos no necessita. Aquestes cèl·lules poden formar una massa o un teixit que s’anomena tumor.
A vegades les cèl·lules canceroses es separen del tumor original i s’escampen per altres parts del cos. Allà les cèl·lules continuen creixent i poden arribar a formar nous tumors, fet al que anomenem“metàstasi”.

1.2 Possibles causes:
Els hàbits de vida, són fonamentals a l’hora de desenvolupar determinades malalties com per exemple l’obesitat, les malalties cardíaques i el càncer.
Alguns tipus de càncer, es produeixen per coses que la gent fa:
-Fumar, augmenta les probabilitats de desenvolupar càncer de pulmó, de boca, d’esòfag…
-El consum excessiu d’alcohol també augmenta la probabilitatde que es produeixi un càncer d’estómac, fetge…

El 75-80% dels càncers, es deuen a l’acció d’agents externs que actuen sobre l’organisme, causant alteracions en les cèl·lules. Pel fet de ser externs, són modificables. La persona, pot modificar els seus hàbits, impedint que l’organisme entri en contacte amb aquests agents, com per exemple: evitant el consum de tabac, fent exercici…

Enl’altre 20-25% dels casos, no es coneixen amb exactitud els mecanismes pels que es produeix i es desenvolupa el càncer. Es pensa, que pot ser degut a mutacions espontànies dels gens o l’acció d’algun factor extern que encara no s’ha identificat. Actualment, és un dels principals temes d’investigació.
Per a que el càncer s’origini, tenen que produir-se entre 4 i 6 mutacions o alteracions genètiquescel·lulars.
En alguns casos ( 5-7%), les persones presenten una predisposició genètica al desenvolupament de certs càncers. Això passa, perquè s’hereten gens ja alterats. El resultat, és que en aquestes persones, la probabilitat de tenir càncer augmenta i el temps per a la seva aparició és menor.

1.3 Tipus de Tumors
Concepte de tumor:
-Un tumor, és una massa anormal de teixit corporal. En sentitrestringit; un tumor és qualsevol massa o bony degut a un augment en el nombre de cèl·lules que el componen, independentment de que siguin de caràcter benigne o maligne.

Tumor benigne. Tumor maligne.
Tumors benignes:
Tumor benigne: Un tumor benigne, és una neoplàsia que no posseeix la malignitat dels tumors cancerígens. Això implica, que aquest tipus de tumors no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cancer
  • El cancer
  • Cancer
  • Cancer
  • Que es el Cancer.
  • cancer
  • Cáncer
  • CANCER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS