canet rock

Páginas: 5 (1233 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
Festival
Canet Rock








Roman Sytyugin
4rt B
Josep Rubio Sobrepere
Ciencies Socials
INS Josep Lladonosa


INDEX

+INTRODUCCIO

+CANETS ROCK 1975

+CANETS ROCK 1976

+CANETS ROCK 1977

+CANETS ROCK 1978

+CANETS ROCK 2014

+CANETS ROCK LA PELICULA









INTRODUCCIO
El festival Canet Rock va ser un gran concert a l'aire lliure que es va celebrar perprimera vegada el juliol de 1975 i al que van succeir quatre sessions més, sempre a Canet de Mar (Maresme).Va ser un fesival pioner a catalunya i s'inspirà en festivals internacionals anteriors com el Woodstock de 1969 a Nova York i el de l'illa de Wight d'entre 1968 i 1970 al sud d'Anglaterra.
El primer festival va ser el de 1975 encara en presencia de Franco seguit dels de 1976 amb un publicnotablement inferior a la anterior, 1977 amb algunes plujes intermitents tot hi així es va celebrar , 1978 el darrer als anys setanta, 2014 després de un gran interval de temps es va tornar a celebrar amb un gran exit.
Va ser un festival pioner a Catalunya i una prova de que els temps estaba cambiant

CANET ROCK 1975

La primera edició es va fer encara sota la dictadura de Franco il'organització no aconseguí el permís fins dos dies abans del seu inici. Se celebrà el 26 i 27 de juliol al Pla d'en Sala de Canet de Mar i prometia «dotze hores de música i follia».
Els cantants i grups participants van ser Orquesta Mirasol, Sisa, Companyia Electrica Dharma, Pau Riba, Jaume Sabates i Tete montoliu, Molina, Maria del Mar Bonet, Fusioon, Ia i Batiste, Barcelona Traction, Gualberto,Iceberg, Orquesta Plateria. La presència de Sisa va ser prohibida pel govern civil, si bé es va fer sonar la cançó «Qualsevol nit pot sortir el sol» en un escenari enfosquit on només s'il·luminava el micròfon.
Tenien en comú la transgressió o, com començava a anomenar-se, contracultura, manifestada bàsicament en el contingut de les lletres de les cançons, l'ús de l'estil rock i d'altres estils no delgust del govern ni de l'Església, i l'ús del català (nova cançó, rock laietà, etc.).






Va ser l'edició més multitudinària de totes i un dels festivals de rock a l'aire lliure més concorreguts fins al moment a Espanya, hi van assistir entre 15.000 i 30.000 persones.









Cartell Canet rock 1975.




CANET ROCK 1976
Sota el nom de «Canet Roc», els dies 7 i 8 d'agostse celebrà la segona edició del festival, ja després de la mort de Francisco Franco. A la «festa de la imaginació», amb un nombre de públic considerablement inferior al de l'edició anterior.

Hi participaren la Companyia Elèctrica Dharma, Sisa, Josep Maria París, La Rondalla de la Costa, Barcelona Traction, Toti Soler, Jordi Sabatés i Santi Arisa, Secta Sònica, Orquestra Mirasol, OrquestraPlateria, Blay Tritono, Pau Riba, Oriol Tramvia, Atila, Miki Espuma, Els Pavesos, Triana, Esqueixada Sniff, Granada i Els Pescadors.



També estigué organitzat per Zeleste i Pebrots, com la primera edició. Novament, els organitzadors del festival van rebre l'amenaça del govern de fer-los plegar a les quatre de matinada, en comptes de les set; una ordre que finalment no es va fer efectiva.Cartell Canet Rock 1976.

CANET ROCK 1977 (FESTA DE LUNA PLENA)
Amb el títol «Festa de lluna plena», l'edició d'aquell any va venir marcada per la intensa pluja caiguda, que va interrompre constantment el festival. Amb tot, hi participaren la meitat d'assistents dels anys anteriors.
Els dies 30 i 31 de juliol actuaren Casavella, l'Orquestra Plateria, Pau Riba amb Los Peruchos, Jordi Batiste, OriolTramvia, la Companyia Elèctrica Dharma, Mirasol Colores, Música Urbana i el grup Sardineta.
RCA va publicar-ne un àlbum doble titulat Canet Roc 77'.
La tercera edició del festival també va estar organitzada per Zeleste i Pebrots, tot i les desavinences inicials entre les dues entitats.






Cartell Canet Rock 1977
CANET ROCK 1978
La darrera de les edicions del Canet Rock durant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cañete
  • tecnologias en cañete
  • Cañete la Real
  • Viaje A Cañete
  • Caso cañete
  • Rock
  • El Rock
  • rock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS