Canvi climàtic

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013

QUE ÉS EL CANVI CLIMÀTIC?
Un canvi climàtic és qualsevol variació global del clima de la Terra ja sigui per causes naturals o humanes influint sobre la temperatura, les precipitacions i lanuvolositat. Actualment es parla d'un canvi climàtic produït per l'home i el consum excessiu que fa sobre els recursos naturals.
CAUSES
Un canvi en les emissions del Sol, en la composició de l’atmosfera,en la disposició dels continents, en els corrents marins o en l’òrbita de la Terra poden canviar el clima del planeta. D'entre els diferents factors que influeixen sobre el clima hi trobem l'actuacióde l'ésser humà, a més d'haver-hi també factors naturals.
L’home ha provocat la desforestació i ha augmentat l’emissió dels gasos responsables de l’efecte hivernacle. Els canvis de l'efectehivernacle causen un increment de la temperatura terrestre, l'anomenat escalfament global.
L’EFECTE INVERNACLE
Quan les radiacions del Sol arriben a l'atmosfera, una part de la radiació és reflectida il'altra és absorbida, de la qual molta arriba a la superfície terrestre i l'escalfa. L'energia absorbida és emesa cap a l'espai, però no tota ja que una part l'absorbeix novament l'atmosfera, que deretruc escalfa la superfície terrestre. Els gasos responsables d'aquest efecte són: el vapor d’aigua, el diòxid de carboni, l’ozó, el metà, l'òxid nitrós, el CFCs, entre d'altres.
Aquest efecte ésnatural i sense ell no hi hauria vida al planeta tal com la coneixem ara. Ara bé, des de fa temps l'activitat humana està augmentant l'efecte hivernacle a causa de l'augment de la concentració dels gasoscausants d'aquest efecte a l'atmosfera, sobretot de CO2.



LA DESFORESTACIÓ
És el procés de desaparició dels boscos i masses forestals causada per l'activitat humana. És la conseqüència de lestales realitzades per la indústria fustera o per l'obtenció de sòl per a cultius agrícoles.
Un dels efectes de la desforestació és la reducció de la capacitat del medi d'absorbir el CO2 que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvi climatic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic.
  • canvi climàtic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS