Canvi climàtic

Páginas: 5 (1029 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2010
CMC - El canvi climàtic
Activitat 3
- 3 Articles: Què és el canvi climàtic?
1. Organització d’Estats Iberoamericans – Introducció del canvi climàtic als joves
http://www.oei.es/decada/portadas/climate_change_youth_es.pdf

El canvi climàtic és una realitat que cada vegada tindrà més incidència en les nostres vides. Has notat en la teva regió, o en la televisió, que les tempestats i lesinundacions cada vegada són més freqüents? No et sembla que fa més calor a l'hivern, amb menys neu i més pluja? No tens la sensació que la primavera arriba una mica abans cada any, que les plantes floreixen o les aus regressen abans de l'esperat?
Tots aquests són símptomes d'una acceleració del canvi climàtic, o escalfament global, com de vegades se l’anomena. Si no prenem cap mesura per adetenir-lo, el món que vivim es deteriorarà i quedaran alterades les formes de vida que avui ens semblen normals.
El clima està canviant per la manera que es viu actualment, especialment en els països més rics i econòmicament desenvolupats, entre els quals figuren els de la Unió Europea. Les centrals que produïxen energia perquè hagi electricitat i calefacció en les nostres llars, els cotxes i avionsque utilitzem, les fàbriques que produïxen els articles que comprem, l'agricultura que ens dóna per a mejar: tots aquests elements contribuïxen a canviar el clima.

2. Departament de medi ambient de la Generalitat de Catalunya
http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/C_climatic/que_es.jsp

A l'atmosfera que embolcalla el nostre planeta, hi ha una sèrie de gasos (sobretot el vapor d'aigua iel diòxid de carboni) que tenen un efecte d'hivernacle, és a dir, absorbeixen i reemeten la radiació infraroja. D'aquesta manera, impedeixen que part d'aquesta radiació escapi de la terra i contribueixen que la temperatura mitjana de l'aire superficial del planeta sigui d'uns 15º C, una temperatura apta per a la vida. L'efecte d'hivernacle és, per tant, un fenomen natural de l'atmosfera.
Elproblema actual és que la quantitat d'aquests gasos naturals amb efecte d'hivernacle a l'atmosfera ha augmentat i que s'hi han abocat, a més, gasos amb efecte d'hivernacle no presents de forma natural a l'atmosfera. Aquest canvi s'admet que posa en perill la composició, la capacitat de recuperació i la productivitat dels ecosistemes naturals i el mateix desenvolupament econòmic i social, la salut i elbenestar de la humanitat.

3. Comisió Europea de Medi Ambient
http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign/what/climatechange_es.htm

La gent parla molt del temps, i no ha d'estranyar-nos si tenim en compte la influència que té en el nostre estat d'ànim, en com ens vestim i fins i tot en el que mengem. No obstant això, no hem de confondre el temps amb el clima. El clima és la mitjanadel temps que fa en una determinada zona durant un llarg període. Les variacions climàtiques han existit en el passat i existiran sempre a conseqüència de diferents fenòmens naturals, com els canvis fraccionals en la radiació solar, les erupcions volcàniques i les fluctuacions naturals en el propi sistema climàtic. No obstant això les causes naturals poden explicar només una petita part del'escalfament. La immensa majoria dels científics coincideix que es deu a les creixents concentracions de gasos d'efecte hivernacle, que retenen la calor en l'atmosfera com a conseqüència de les activitats humanes. Comprendre el canvi climàtic:
L'energia solar escalfa la Terra i, segons augmenta la temperatura, la calor s’ irradia de nou a l'atmosfera com energia infraroja. L'atmosfera absorbeix unapart d'aquesta calor gràcies a alguns 'gasos d'efecte hivernacle'. L'atmosfera actua per tant com les parets d'un hivernacle, deixant que entri la llum visible i absorbint l'energia infraroja sortint, mantenint d'aquesta forma la calor en l'interior. Aquest procés natural es denomina "efecte hivernacle". De fet, sense aquest efecte hivernacle la temperatura mitja de la Terra seria de -18° C, quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS