Canvi Climatic

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
Canvi climàtic

1. Al primer paràgraf hi ha una referència a l'increment de l'efecte hivernacle derivat no tan sols d'un augment en la quantitat dels gasos que el produeixen. Explica mésdetingudament quina és la causa d'aquest fet.
Avui dia l'efecte hivernacle s'ha incrementat molt a causa de la contaminació de l'atmosfera, que provoca que alguns gasos retinguin massa calor a prop de lasuperfície de la Terra. És per aquest motiu que les temperatures del planeta han augmentat en l'últim segle. Causes:
El diòxid de carboni és el principal responsable de l'efecte hivernacle. Prové de lacombustió de carbó, petroli i gas natural.
El metà és un gas olorós que desprenen les zones pantanoses, els arrossars, els abocadors de deixalles, les mines de carbó, els conductes de gas natural i elsexcrements dels bestiar.
L'òxid de nitrogen és present de forma natural en l'atmosfera, ja que apareix per l'acció dels bacteris del sòl. Però s'ha incrementat com a conseqüència de l'ús defertilitzants químics i de la combustió de carburants.
L'ozó de superfície és un element molt contaminant que apareix quan la llum del Sol reacciona amb la contaminació de les indústries i els vehicles
Elsgasos CFC s'utilitzen en els sistemes d'aire condicionat, els materials d'envasament alimentari de plàstic, determinats tipus de suro sintètic i alguns refrigeradors. Les neveres antigues abandonadesemeten gasos CFC. Els aerosols antics també emetien grans quantitats de gasos CFC. Aquests gasos arriben a l'atmosfera per vies diferents i destrueixen la capa d'ozó. Són gasos hivernacle moltpotents.

2.Contesta:
a) A què es refereix l'article quan parla de nivells de concentració crítics?
Doncs al nivell que pot arribar el canvi climàtic i en aquet article parlar que será molt crític esa dir que tindra un nivell més alt. El clima de la terra pot sufrir una modifiació molt dràstica.

b) Podria implicar una evolució irreversible del clima?
Si que ho pot implicar.

c) Amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS