Canvi Conceptual

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
El món modern caracteritzat pels avenços de la ciència i tecnologia, la globalització, els transgènics i la clonació, també té un aspecte negatiu: la contaminació de la biosfera, epidèmies queassoten a tothom desigualtats socials extremes, crisi dels valors de els models econòmics i valors morals que han estat superats per la realitat mateixa. Però és potser el deteriorament ambiental el focusmés alarmant que està obligant l'home a reavaluar la seva forma de pensar i actuar, perquè en cas contrari l'ocàs de la vida a la terra serà un fet inexorable. En aquest mateix són, la ciència estàmodificant els seus paradigmes a un grao que permeti l'avanç d'aquella i de la societat cuidant, a la vegada, el menor dany possible als ecosistemes.

Dins d'aquest canvi de paradigmes hi ha el treballintra i transdisciplinari per abordar els diversos problemes de la realitat, per això també s'està donant un procés de reavaluar els conceptes que fins ara ens han explicat els fenòmens. La realitates modifica i necessita nous conceptes o, si s'escau modificar la connotació d'aquest. Un cas més específic és el concepte Ambient.

No cal dir que un canvi en la connotació d'un concepte no només ésuna qüestió de semàntica sinó també implica-com bé diu el text de Pacheco Muñoz-una nova visió d'entendre la realitat i per tant una nova forma d'actuar de l'individu. Un problema que la ciència hatingut és que ha estat reduccionista tant en els seus conceptes com en l'explicació de la realitat. Això ens ha portat a comprendre i actuar de manera de manera errònia en l'ambient. Perquèindubtablement la realitat és més complexa i rica que qualsevol concepte que tracti d'explicar. Aquest és el cas del canvi de connotació d'ambient, entesa de manera tradicional (biologisista) o com unamultiplicitat de de processos. Els problemes actuals també necessiten ser entesos des d'una altra perspectiva. Per això, en parlar d'ambient només s'entenia al medi natural en què l'home es desenvolupa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL CANVI CLIMATIC
  • Canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi Social
  • Canvi Diferencial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS