Canvis Biològics Durant el cicle vital

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
CANVIS BIOLÒGICS DURANT EL CICLE VITAL
Durant el període fetal, de la setmana 9 a la 23 es consideren setmanes no viales pel naixement (prematr); de la semana 24-26 es tracta d’un período detransició, mentre que, finalment, de la semana 26 a la 28 són viables, hi ha més possibilitt de sobreviure en incubadores que criatures de 20 setmanes, ja que els seus aparells i sistemes encara no estánpreparats.
Durant el período embrionari es realitza la formació de tots els òrgans, tot i que hi ha casos d’inici i finalització drant el período fetal.
És important saber el período de formació delsòrgans. En el cas que la mare hagi de prendre medicaments que puguin afectar a la formació del fetus, no hauria el mateix efecte segons si es fa abans o després de la formació d’aquest.
Concepció –desenvolupament prenatal  desenvolupament postnatal – reproducció (fins aproximadament els 20 anys. Es considera que els ossos llargs no poden créixer més per ossificació del cartíleg de creixement) envelliment (comença a haver desgast de peces; alt úus de prótesis, implants coclears, etapa important en la qualitat de vida)  mort
1. Meiosi
Número diploide (2n.): dotació autosòmica d’unaespècie formada per dos jocs idèntics de n cromosomes cadascun sent cadascun d’aquests n cromosomes diferents entre sí. En humans, 2n=46. És a dir, a una cèl·liula hi ha 46 crmosomes els quans es podránseparar de dos en dos.
Cèl·lules diploides: posseeixen dues còpies de cada cromosoma, na provenint del pare i l’altre de la mare. Aquestes dues còpies de cada cromosoma reben el nom de Cromosomeshomòlegs.
Cromàtide / cromàtides germanes: cadenes idèntiques de DNA que unides perl centròmer constitueixen un cromosoma.
Número haploide (n): número de cromosomes que s’inclouen en una gàmeta normald’una espècie.
Gàmeta: cèl·lula reproductora que es forma durant la meiosi i que conté la meitat del número de cromosomes.
Producción de gàmetes haploides: reducció del número cromosòmic (na...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Filosofía del desarrollo durante el ciclo vital
  • Desarrollo humano durante el ciclo vital
  • Necesidades Educativas Durante En Ciclo Vital (Ensayo)
  • Nutrición_Alimentación durante el ciclo vital
  • Ciclo vital
  • Ciclo Vital
  • Ciclo vital
  • Ciclo vital

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS