Canvis D'Estat

Páginas: 4 (838 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
APARTAT A: CANVIS D’ESTAT
Després de veure el vídeo has d'explicar l'experiment que hi veus. Fixa't que les gotes que veus en el recipient estan al inici del vídeo i que continuen quan s'escalfa,però no tenen relació amb la substància de l'experiment.
Per explicar l'experiment has de fer un redactat en el que parlis de: l'estat i el color de la substància inicial, l'estat i el color de lasubstància final, el nom del canvi que s'ha produït i en què consisteix aquest canvi.
En l’experiment “La sublimació del iode”, els nois introdueixen una culleradeta de iode en estat sòlid (en forma decristalls de color negre) dins d’una proveta. Han tapat la proveta amb un tap de suro i l’ha posat al damunt d’una font de calor. A mesura que s’ha anat escalfant, el iode en estat sòlid s’ha acabattransformant en un gas de color violeta.
Aquest canvi d’estat és la sublimació i consisteix en el canvi que passa directament una substància en estat sòlid a gas, sense passar per líquid.
APARTAT B:DENSITAT
Després de veure el vídeo has de suposar que ets tu qui ha fet l'experiment i has de contestar les següents preguntes:
1. Segons explica el vídeo, què pesa més, l'aigua de l'ampolla enestat líquid o en forma de gel? Escriu la mateixa frase que diu la persona que fa l'experiment.
Després de deixar una ampolla d’aigua congelant-se i tenir la sensació de que pesava més, la LidiaOchoa diu textualment: “Vam arribar a la conclusió, evident, que si hi ha la mateixa aigua i està congelada pesarà el mateix.”
2. Fes un llistat dels estris i substàncies que has utilitzat perrealitzar l'experiment.
Les substàncies que he utilitzat per a realitzar l’experiment són la mel, la glicerina, l’aigua, l’oli d’oliva, l’alcohol i colorant alimentari de color vermell i blau. Elsestris que he utilitzat són una ampolla de vidre, un embut i cinc pots de plàstic transparents, un per a cada substància.
3. Mètode de treball. Explica l'experiment en primera persona com si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvis D'Estat De La Materia
  • Els canvis en l’escorça de la terra
  • URSS, nou model d'estat
  • Forma d'estat, dret
  • els canvis físics dels adolescents
  • CANVIS PSICOSOCIALS I CAUSES MOTIVADORES
  • canvis socials
  • Canvis De Temperatura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS