CAP A ON VA EL SECTOR CARNI

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 5 de abril de 2015
CAP A ON VA EL SECTOR CARNI?
INTRODUCCIÓ
La indústria alimentaria representa un 17% del PIB industrial espanyol i la indústria de la carn un 6%. La majoria de dades són positives en el sector carnien un temps de crisi ja que ha pujat un 15% de volum de negoci, només ha perdut un 4% d’establiments i ha produït llocs de treball.
Catalunya produeix més del doble de carn que la comunitat autònomaseguidora (castellà i lleó) i és la principal productora de carn de porc, tot i això és la tercera en carn bovina després de Castella i lleó i Castella la manxa.
El consum a les llars és de 53kg decarn per càpita, entre generalment de totes les carns excepte la d’oví que només entra en un 15-17% de les llars espanyoles.
Les dades positives obtingudes són gracies a l’exportació ja que Catalunyaexporta un 70% de la carn de porc que surt de l’estat espanyol i un 20% de la carn de vacu de tot espanya.
AVIRAM
Catalunya produeix un 25% d’aviram del que es produeix a l’estat espanyol, tot i aixínomés representa un 17% dins de Catalunya ja que el gran productor es el porc.
A la UE, es fan casi 13 milions de tones de carn d’aviram i el 76 % es pollastre. Si a Catalunya parléssim del pollastreproduït dins del 100% d’aviram representaria un 80-85%. A tot Europa genera més de 300 mil llocs de treball directes.
França i Regne Unit produeixen cadascú un 14% de la producció i després ja veEspanya Alemanya i Polònia, seguits aprop d’Itàlia. Un gran país productor és Brasil i s’exporten a la UE. Aquí la producció es en forma de carn fresca i es realitzen els serveis per cobrir la demandainterna.
El 98% esta en un *sistema de integració i és el pollastre industrial i el 2% restant son petits ramaders que fan produccions alternatives (ànecs, pollastre ecològic, de rases autòctones…)
Un70% del cost del pollastre és de l’alimentació. Aquesta és a base de pinsos de cereals i son mercats absolutament mundials i molts cops especulatius, qualssevol variació en el preu afecta al cost de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Aplicac{On De La Mercadotecnia En El Sector Publico
  • On va au cinema
  • Medio cap 3 de juanito laguna va a la escuela
  • Resumen Cap 8 On Competition Michael Porter
  • Liberalizaci´´on del sector ferroviario
  • Cap. 1 Análisis Estructural De De Los Sectores Industriales
  • Cap Tulo 2 Sector Agropecuario Salma
  • Cap 1 Sectores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS