Cap a una arquitectura

Páginas: 22 (5415 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2011
Continguts
RESUM 2
Argument “TEMPERATURA” 2
Capítol 1 “ESTÈTICA DE L’ENGINYER ARQUITECTURA” 2
Capítol 2.1 “TRES AVISOS ALS SENYORS ARQUITECTES, I EL VOLUM” 2
Capítol 2.2 “TRES AVISOS ALS SENYORS ARQUITECTES, II LA SUPERFÍCIE” 3
Capítol 2.3 “TRES AVISOS ALS SENYORS ARQUITECTES, III LA PLANTA” 3
Capítol 3 “ELS TRAÇATS REGULADORS” 4
Capítol 4.1 “ULLS QUE NO VEUEN, I ELS PAQUEBOTS” 4Capítol 4.2 “ULLS QUE NO VEUEN, II ELS AVIONS” 5
Capítol 4.3 “ULLS QUE NO VEUEN...III ELS AUTOS” 5
Capítol 5.1 “ARQUITECTURA, I LA LLIÇÓ DE ROMA” 6
Capítol 5.2 “ARQUITECTURA, II LA IL·LUSIÓ DE LES PLANTES” 6
CAP A UNA ARQUITECTURA 10
OPINIÓ PERSONAL DEL LLIBRE 10



RESUM
Argument “TEMPERATURA”
Sent l’ est el primer capítol del llibre; introdueix a grans pinzellades una ràpidavisió dels pensaments, la manera de veure, d’ analitzar, de pensar, etc, de l’ autor. Durant tot el capítol intenta remarcar el canvi que s’ estava donant en l’ arquitectura, en la manera de veure i de concebre-la. Al mateix temps intenta fer veure: com hauria evolucionar aquesta manera de plantejar, veure, concebre, ... aquesta arquitectura, per poder avançar a una nova “fase” totalment diferent ala que fins aquell moment s’ havia donat. Els arguments que utilitza per arribar a aquestes conclusions parteixen de les següents idees: L’ arquitectura que començava a donar-se, deixa de pensar en els palaus, en la seva pompositat, per centrar-se en la casa ordinària, corrent i a escala humana per adaptar-se per als nous mitjans tècnics, i d’ organització moderns. Reduir-ho tot al fet: quan unaèpoca sap com és la planta del seu habitatge, aquesta ha quedat fixada i en equilibri. A més, el màxim de l’arquitectura és commoure.
Tota aquesta eufòria ve donada pel palau de les nacions, que després no serà construït. Cosa que li servirà per criticar amb gran ferocitat la manera antiquada, desfassada, ... d’ actuar dels autors d’aquest projecte ( Palau de les Nacions )
Capítol 1 “ESTÈTICA DEL’ENGINYER ARQUITECTURA”
L’ arquitectura és una de les necessitats més urgents de la humanitat. A més, l’ utillatge marca el rumb de les etapes històriques, sent l’ eina l’ expressió directa del progrés. Per tant la casa és una eina, concretament és una eina de viure. A partir d’ aquí ens diu, que quan una eina qualsevol ja no funciona, quan ja no produeix com hauria de produir, l’ hem decanviar. Però la casa ha arrelat molt en nosaltres i no ha canviat mai.
Aleshores en les seves reflexions “Le Corbusier” acaba dient que l’ enginyer ha dissenyat totes les eines excepte les cases. Considera una unió harmònica la que l’ enginyer, en el seu ofici, crea regint-se pel càlcul i la racionalitat. A més del gust que segons ell ja forma part del procés, per naturalesa. Per una banda, elsarquitectes han estat mal ensenyats per unes escoles antiquades, retrògrades,… i cometen grans errors, seguint els criteris dels clients, públic, etc., que segons ell tenen una educació insuficient. Per l’ altra banda, en fa un incís que diu que creu que si un poble és feliç, crea arquitectura ( com a concepte bo ), que el fa feliç. Així doncs, les cases fan els carrers y els carrers les ciutats.Aquests inicis els fa en referència a la bona arquitectura i que bé s’ hi trobaria, l’ arquitectura, en aquesta societat idíl·lica.
Per acabar, diu que si l’ arquitecte, en el seu disseny, utilitza formes primàries (esfera, cub,… ), no cauria en aquest error, i a diferència dels que no ho utilitzin, commocionarà. Però, segons ell la construcció fa aguantar les coses i l’ arquitectura en canvi, facommoure.
Capítol 2.1 “TRES AVISOS ALS SENYORS ARQUITECTES, I EL VOLUM”
La primera afirmació que fa “Le Corbusier” en aquest capítol és que l’ arquitectura no té res a veure amb els estils. És a dir: la decoració, “estil”, fa bonic a vegades, no pas sempre.
El volum i la superfície són elements amb que l’ arquitectura es manifesta. El volum i la superfície són determinats per la planta. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquitecturas De Capas
  • Arquitectura de desarrollo web-capas
  • Arquitectura de desarrollo web y capas
  • Arquitectura n Capas
  • Arquitectura de microcontroladores cap.2
  • Arquitectura en 3 capas VB.NET
  • cap 1 arquitectura y critica
  • Teorías y tendencias de la arquitectura cap 1,2,3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS