Capacitats Físiques

Páginas: 6 (1390 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
CAPACITATS FÍSIQUES

Les capacitats físiques són predisposicions anatòmico-fisiològiques innates en l’individu, que poden millorar a través de l’aprenentatge i l’exercici continuat, que permeten que la persona pugui adoptar bones postures i un bon rendiment. Són determinades per el genotip (genètica) i el fenotip (entrenament i treball).
D’aquesta manera acostumem a dir que les capacitatsfísiques són la base necessària sobre la qual es construeix l’aprenentatge de les diferents habilitats.
Trobem que les capacitats físiques estan dividides en:
La flexibilitat, és una capacitat d’extensió màxima d’un moviment en una articulació determinada. A diferencia de les altres capacitats, aquesta es va perdent des de el moment que es neix.
La força, és una capacitat neuromuscular de superatuna resistència externa o interna gràcies a la contracció muscular.
La velocitat, és la capacitat de realitzar accions motrius en el mínim temps possible.
La resistència, és la capacitat física i psíquica de suportar el cansament enfront d’esforços relativament perllongats i/o assolir una recuperació ràpida després d’aquest esforç. El desenvolupament d’aquesta resistència permet oposar-se alcansament.
Quan necessitem de diferents d’aquestes capacitats físiques en un mateix exercici físic utilitzem la interrelació. Tot i que tots els exercicis necessiten aquestes capacitats físiques, sempre trobem que hi ha una que domina per sobre de les altres.


FLEXIBILITAT:
Podem definir la flexibilitat com la capacitat d’extensió màxima d’un moviment en una articulació determinada. Hem detenir en compte que la flexibilitat no genera moviment, si no que el possibilita.
A diferencia de les altres capacitats físiques, la flexibilitat evoluciona de manera ràpida i instantània, des del moment del naixement. Però de la mateixa manera, trobem que aquesta es perd amb els anys.
El concepte de flexibilitat s’ha de diferenciar entre d’altres dos amb els quals es confon:
Mobilitatarticular: és la capacitat per desplaçar una part del cos per un recorregut el més ampli possible, mantenint la integritat de les estructures anatòmiques implicades. Aquesta propietat s’atribueix a es articulacions.
Elasticitat muscular: és la capacitat d’un múscul per estirar sense patir danys estructurals i desprès contreure fins recuperar la seva forma i posició originals. Aquesta propietat s’atribueixen menor mesura a lligaments i tendons.
La flexibilitat és la suma d’aquestes dues propietats.

Factors que condicionen la flexibilitat:
La flexibilitat està influenciada per dos tipus de factors:
Factors intrínsecs: són els factors interns que afecten a la flexibilitat.
Tipus d’articulació: cada tipus té una resistència interna diferent i específica, y varia enormement d’una articulació aun altre.
Estructura òssia: els límits dels diferents ossos que formen part d’una articulació, limiten de forma notable el moviment d’aquesta.
Elasticitat de teixit muscular: la resistència a la elongació del teixit connectiu dels músculs que formen part d’una articulació, influeix directament a la flexibilitat de la mateixa. Per altre banda, si el múscul està fatigat o té cicatrius d’algunalesió la seva elasticitat disminueix.
Elasticitat de lligaments i tendons: no estiren mol, ja que tenen un teixit poc elàstic, i en conseqüència dificulten la elasticitat d’una articulació.
Massa muscular: si un múscul està molt desenvolupat, pot interferir en la capacitat d’un articulació, per poder aconseguir la màxima amplitud de moviment.
Teixit gras: l’excés d’aquest teixit pot ser unfactor limitant per a l’amplitud d’alguns moviments.
Capacitat de relaxació i contracció de múscul:permet al múscul assolir el seu màxim rang de moviment.
Temperatura de la articulació: la temperatura interior de l’articulació y de les seves estructures associades també afecta a la seva flexibilitat.

Factors extrínsecs: són els factors externs que limiten la flexibilitat.
Herència: hi ha una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capacitats físiques
  • CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES
  • les capacitats
  • les capacitats
  • Fisique
  • Mesures fisiques
  • pla atenció altes capacitats
  • Cualitats fisiques basiques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS