Capes De L'Atmosfera

Páginas: 3 (709 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Capes de l’ atmosfera
Troposfera
La troposfera es la primera capa de l’atmosfera, la que esta en contacte amb la terra. Té un gruix variable (aproximadament 17 km en l'equador i 8 km en els pols). A la troposfera es creen quasi bé tots els fenòmens meteorològics com poden ser pluges o el vent. La troposfera conté el 80% de tota la massa de gasos de l'atmosfera(majorment nitrogen ,oxigen, argói diòxid de carboni )i el 99% de tot el vapor d'aigua. En general, la temperatura de la troposfera decreix amb l'altitud, uns 5 i 6 °C/km d’altura. En aquesta capa es per on circulen la majoria delsavions.
Estratosfera
És la capa de l'atmosfera terrestre situada damunt de la troposfera i per sota de la mesosfera. Comença a una altitud entre els 12,9 i 19,3 km i que s'estén 50 km cap amunt.L'estratosfera no té gairebé núvols o altres formacions meteorològiques. L'estratosfera és una regió on es produeixen diferents processos radioactius, dinàmics i químics. La temperatura de l'estratosferaaugmenta amb l'altura. Això no es deu al fet que el Sol està més prop de l'estratosfera en comparació de la troposfera, sinó que es deu al fet que l'estratosfera conté altes concentracions de gas ozó(O3) que absorbeix llum ultraviolada procedent del Sol i la converteix en calor. Alguns avions han arribat a viatjar per aquesta capa.

Dins de l'estratosfera, entre 15 i 35 km, hi ha la capadenominada ozonosfera, aquesta capa conté una concentració relativament alta d'ozó, reuneix el 90% de l'ozó present en l'atmosfera i absorbeix del 97% al 99% de la radiació ultraviolada d'altafreqüència.
Mesosfera
Es denomina mesosfera a la part de l'atmosfera situada per sobre de l'estratosfera i per sota de la termosfera. La mesosfera, que s'estén entre els 50 i 80 km d'altura, conté només propdel 0,1% de la massa total de l'aire i en aquesta capa ja no existeix vapor d'aigua. És important per la ionització i les reaccions químiques que ocorren en ella. Un altre fenomen observable en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • capa
  • Cap
  • Cap
  • capas
  • CAP
  • Cap
  • Las capas
  • Capas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS